Ristede oliven

Smakfull og litt sunnere snacks.

Ingredienser:

    • 3 desiliter kalamataoliven (eller andre som du liker godt)
    • 1 fedd hvitløk
    • 1 kvast oregano – eventuelt en teskje tørket oregano
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • 1 teskje agavesirup eller lønnesirup
    • 0,5 sitron
    • 1 kvast persille
    • Litt havsalt

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form.

Skyll og tørk olivenene. Finhakk hvitløk og oregano.

Bland sammen hvitløk, oregano og sirup i en liten bolle. Rør inn olivenene. Fordel de deretter i den ildfaste formen. Stek i 15-20 minutter.

Riv sitronskallet og finhakk persillen.

Ha de stekte olivenene over i en serveringsskål. Dryss sitronskall, persille og havsalt over og server – varme, lune eller kalde.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *