Snickerdoodles

Sprø og saftige kanelkjeks rullet i sukker.

I denne oppskriften bruker vi cream of tartar. Dette fås kjøpt i butikker som er spesielt gode på baking, det vil si svært godt assorterte dagligvarebutikker, noen kjøkkenbutikker samt dedikerte bakebutikker.

I denne oppskriften hjelper det med heving, og stabiliserer strukturen av snickerdoodlesene.

cream of tartar

Ingredienser til 10 snickerdoodles:

    • 1 spiseskje linfrø
    • 2 spiseskjeer vann
    • 1 desiliter hvitt sukker
    • 2 spiseskjeer vegansk margarin
    • 1 teskje vaniljeekstrakt
    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 0,5 teskje cream of tartar
    • 0,5 teskje natron
    • 0,5 teskje kanel
    • Perlesukker (eller vanlig) + kanel til rulling

Framgangsmåte:

Knus linfrø i en kaffekvern eller lignende. Rør sammen med vannet i en liten bolle. La det stå i fem minutter og trekke.

Visp sammen sukker, margarin og vaniljeekstrakt i en større bolle. Rør inn linfrøblandingen.

Sikt inn hvetemel,cream of tartar,natron og kanel og arbeid det hele sammen til en smidig deig. La deigen hvile i et kvarter.

Forvarm stekeovnen til 190 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Bland sammen perlesukker og kanel i en liten tallerken.

Del deigen i ti like store biter. Rull hver av de til en kule. Press kulene litt flate, tykkelse på 1-1,5 centimeter er bra.

Vend hver bit i kanelsukkeret og fordel de utover stekebrettet.

Bak i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Server med en gang, eller oppbevar i lukket boks.


FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE JULEKAKER FINNER DU HER.

2 Comments

  1. Kan en ta dobbel mengde natron istedenfor cream of tartar? ‍♀️

    1. Mari Hult

      Det har ikke samme funksjon i denne oppskriften, så det går nok ikke. Men det kan godt være du bare kan kutte ut cream of tartar uten erstatning. Kakene blir ikke ødelagte liksom, bare bitte litt annen tekstur.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *