

Greske kjøttboller
Med masse persille og hvitløk.
Sprøstekte, spicy greske kjøttboller som er myke og saftige inni, perfekte servert med tztatziki og greske poteter, eller med salat i pitabrød.
Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned det du ikke klarer å spise med en gang.
I oppskriften har jeg brukt granulert soyaprotein, som nå selges i en del “vanlige” dagligvarebutikker. Det er foreløpig ganske dyrt, du får tak i en billigere variant på iHerb om du foretrekker det.
Uansett hvilken av de du kjøper så må du vite at de i seg selv smaker omtrent ingenting, så du må tilsette ulike krydderier samme hvilken du går for.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- Vann med grønnsaksbulongpulver
-
- 75 gram soyagranulat
-
- 0,5 desiliter soyafløte
-
- 1 kinesisk hvitløk
-
- 2 kvaster persille
-
- 1 teskje røkt paprikapulver
-
- 1 teskje paprikapulver
-
- 1 teskje salt
-
- 1 teskje pepper
-
- 3-4 spiseskjeer potetmel
-
- Cirka en desiliterbrødsmuler
-
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Kok opp vann tilsatt litt grønnsaksbuljong. Ha i soyaproteingranulat, og kok dem på middels varme i fem minutter.
Hell over i et dørslag, og la de avkjøles litt.
Ha over i en bolle, og bland inn soyafløte.
Finhakk hvitløk og persille. Ha i bollen med soyaen, tilsett også røkt paprikapulver, paprikapulver, salt og pepper.
Ha deretter i potetmel og brødsmuler? litt om gangentil du får en fin konsistens. Deigen skal være seig, men det skal gå an å forme den.
Sett deigen i kjøleskapet i en liten halvtime, slik at den får sette seg skikkelig.
Varm opp olje i en stekepanne til medium/høy varme.
Bruk en spiseskje og form boller av deigen. Stek gylne på hver side.
Server varme, gjerne med greske poteter og tzatziki.