Greske kjøttboller

Med masse persille og hvitløk.

Sprøstekte, spicy greske kjøttboller som er myke og saftige inni, perfekte servert med tztatziki og greske poteter, eller med salat i pitabrød.

Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned det du ikke klarer å spise med en gang.

I oppskriften har jeg brukt granulert soyaprotein, som nå selges i en del “vanlige” dagligvarebutikker. Det er foreløpig ganske dyrt, du får tak i en billigere variant på iHerb om du foretrekker det.

Uansett hvilken av de du kjøper så må du vite at de i seg selv smaker omtrent ingenting, så du må tilsette ulike krydderier samme hvilken du går for.

Ingredienser til to porsjoner:

    • Vann med grønnsaksbulongpulver
    • 75 gram soyagranulat
    • 0,5 desiliter soyafløte
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 2 kvaster persille
    • 1 teskje røkt paprikapulver
    • 1 teskje paprikapulver
    • 1 teskje salt
    • 1 teskje pepper
    • 3-4 spiseskjeer potetmel
    • Cirka en desiliterbrødsmuler
    • Olje til steking

Framgangsmåte:

Kok opp vann tilsatt litt grønnsaksbuljong. Ha i soyaproteingranulat, og kok dem på middels varme i fem minutter.

Hell over i et dørslag, og la de avkjøles litt.

Ha over i en bolle, og bland inn soyafløte.

Finhakk hvitløk og persille. Ha i bollen med soyaen, tilsett også røkt paprikapulver, paprikapulver, salt og pepper.

Ha deretter i potetmel og brødsmuler? litt om gangentil du får en fin konsistens. Deigen skal være seig, men det skal gå an å forme den.

Sett deigen i kjøleskapet i en liten halvtime, slik at den får sette seg skikkelig.

Varm opp olje i en stekepanne til medium/høy varme.

Bruk en spiseskje og form boller av deigen. Stek gylne på hver side.

Server varme, gjerne med greske poteter og tzatziki.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *