Greske kjøttboller

Med masse persille og hvitløk.

GRESKE KJØTTBOLLER: Skamgode.
GRESKE KJØTTBOLLER: Skamgode.

Sprøstekte, spicy greske kjøttboller som er myke og saftige inni, perfekte servert med tztatziki og greske poteter, eller med salat i pitabrød.

Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned det du ikke klarer å spise med en gang.

I oppskriften har jeg brukt granulert soyaprotein, som nå selges i en del “vanlige” dagligvarebutikker. Det er foreløpig ganske dyrt, du får tak i en billigere variant på iHerb om du foretrekker det.

Uansett hvilken av de du kjøper så må du vite at de i seg selv smaker omtrent ingenting, så du må tilsette ulike krydderier samme hvilken du går for.

Greske-kjøttboller1

Ingredienser til to porsjoner:

  • Vann med grønnsaksbulongpulver
  • 75 gram soyagranulat
  • 0,5 desiliter soyafløte
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 kvaster persille
  • 1 teskje røkt paprikapulver
  • 1 teskje paprikapulver
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje pepper
  • 3-4 spiseskjeer potetmel
  • Cirka en desiliterbrødsmuler
  • Olje til steking

Framgangsmåte:

Kok opp vann tilsatt litt grønnsaksbuljong. Ha i soyaproteingranulat, og kok dem på middels varme i fem minutter.

Hell over i et dørslag, og la de avkjøles litt.

opskrift kjøttkaker

Ha over i en bolle, og bland inn soyafløte.

Finhakk hvitløk og persille. Ha i bollen med soyaen, tilsett også røkt paprikapulver, paprikapulver, salt og pepper.

Greske-kjøttboller2

Ha deretter i potetmel og brødsmuler? litt om gangentil du får en fin konsistens. Deigen skal være seig, men det skal gå an å forme den.

Greske-kjøttboller3

Sett deigen i kjøleskapet i en liten halvtime, slik at den får sette seg skikkelig.

Varm opp olje i en stekepanne til medium/høy varme.

Bruk en spiseskje og form boller av deigen. Stek gylne på hver side.

Greske-kjøttboller4Greske-kjøttboller6

Server varme, gjerne med greske poteter og tzatziki.

Greske-kjøttboller7

FLERE GRESKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *