

Bananbrød
Anbefales spesielt med Calles kakao.
Jump to Recipe
Rykende ferskt bananbrød – rett fra ovnen til tallerken nesten. Det er kanskje det beste som finnes.
Dette er liksom godt uansett. Spis det som det er, smør på litt margarin, spist det nybakt, neste dag, dagen etter der igjen. Nom nom nom. Og på hyttetur med kakao foran peisen…
Bananbrødet er utrolig saftig og smakfullt. Og de sier veganske kaker er tørre og kjedelige.

Ingredienser:
- 3 godt modne bananer
- 1 desiliter soyamelk
- 1 teskje eplesidereddik
- 0,5 desiliter rapsolje
- 1 desiliter hvitt sukker
- 1 desiliter brunt sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 4 desiliter hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 2 teskjeer kanel
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en brødform med bakepapir (eventuelt smør og mel den).
Skrell bananene og mos innmaten godt med en gaffel i en stor bolle. Bland sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå noen minutter. Visp forsiktig i det med en gaffel – det skal ha tykna en del. Hell over med bananene.
Rør inn olje, sukker og vaniljeekstrakt.
Rør sammen hvetemel, bakepulver og kanel. Ha det over i bananblandingen og rør det hele sammen til en relativt jevn røre. Gjør ingenting om det er litt bananklumper.
Hell over i formen. Bak i 50-60 minutter. Kaken skal bli fin og gyllen.


Avkjøl litt før du skjærer opp i skiver.

Vegansk bananbrød
Ingredients
- 3 bananer (godt modne)
- 1 dl soyamelk
- 1 ts eplesidereddik
- 0,5 dl rapsolje
- 1 dl hvitt sukker
- 1 dl brunt sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljepulver)
- 4 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kanel
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en brødform med bakepapir (eventuelt smør og mel den).
- Skrell bananene og mos innmaten godt med en gaffel i en stor bolle. Bland sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå noen minutter. Visp forsiktig i det med en gaffel – det skal ha tykna en del. Hell over med bananene.
- Rør inn olje, sukker og vaniljeekstrakt.
- Rør sammen hvetemel, bakepulver og kanel. Ha det over i bananblandingen og rør det hele sammen til en relativt jevn røre. Gjør ingenting om det er litt bananklumper.
- Hell over i formen. Bak i 50-60 minutter. Kaken skal bli fin og gyllen.
Dette er det beste bananbrødet vi har bakt!
Utrolig kjekt å høre 🙂
Kan denne fryses ned?
Jepp, det skal gå fint 🙂
Beste bananbrødet jeg har smakt, og det eneste jeg lager. Bananbrød på cafe er alltid en skuffelse når man har spist dette. De er alltid så tørre eller har for mye/for lite av et krydder. Så dette er den optimale oppskriften på bananbrød spør meg! 🙂
omg så utrolig kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 😀
Hvor tykk skal soyamelken bli? Har ikke soyamelk så prøvde med mandelmelk men det ble ikke så mye tykkere
Den blir merkbart tykkere. Tror ikke den fungerer med mandelmelk – men vil anta at oppskriften skal gå ganske greit likevel! Eller..? 🙂
Oppskriften fungerer greit med havredrikk ihvertfall.
Så bra! Takk for tilbakemelding 🙂
Må man bruke eplesidereddik? Hva kan alternativt brukes?
Går fint med alle typer lys eddik altså, jeg synes bare at eplesidereddik gir best smak 🙂
kan den stå i kjøleskapet over natten?
Jepp 🙂
Hei! Kan man erstatte vanilje ekstrakt enten med vaniljestang eller vaniljesukker..? Og kan bananbrødet lages dagen før (stå i kjøleskap natten over og bakes dagen etter)?
Ja til begge 🙂
Hei! Jeg har verken brunt sukker eller vaniljeekstrakt (har heller ikke vaniljestang), hvordan ville du laget den da?
Bruk vanlig hvitt sukker, og dropp vaniljen 🙂 Går fint det.