Spansk søtpotetomelett

En vri på den tradisjonelle potetomeletten med søtpotet og røkt paprikapulver. Veldig godt til frokost, lunsj og brunsj.

Ingredienser:

    • 1 stor søtpotet (eventuelt to mindre)
    • 1 sjalottløk
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • 250 gram silketofu
    • 1 spiseskje sennep
    • 0,5 teskje gurkemeie (kan sløyfes, brukes mest for fargen)
    • 1 teskje røkt paprikapulver
    • 2 spiseskjeer tahini
    • 2 spiseskjeer kikertmel
    • 0,75 desiliter usøtet soyamelk eller -fløte
    • 0,5 desiliter næringsgjær
    • 2 spiseskjeer soyasaus

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform på 20-22 centimeter i diameter med bakepapir (eventuelt smør og mel den). Du kan også bruke en stekepanne som tåler å stå i ovnen.

Skrellpoteten og skjær den i terninger. Finhakk sjalottløk.

Varm opp oljen til medium varme i en panne. Surr søtpotetbitenei fem minutter, ha deretter i sjalottløk og surr det i noen minutter til.

Kjør resten av ingrediensene til en jevn saus i en food processor eller blender.

Vend sammen grønnsakene med sausen i en bolle. Hell over i stekepannen eller formen.

Stek i 30 minutter tilomeletten blir gyllen.

Skjær opp i serveringsstykker. Smaker kjempegodt med brød og salat.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *