

Spansk søtpotetomelett
En vri på den tradisjonelle potetomeletten med søtpotet og røkt paprikapulver. Veldig godt til frokost, lunsj og brunsj.
Ingredienser:
-
- 1 stor søtpotet (eventuelt to mindre)
-
- 1 sjalottløk
-
- 2 spiseskjeer olivenolje
-
- 250 gram silketofu
-
- 1 spiseskje sennep
-
- 0,5 teskje gurkemeie (kan sløyfes, brukes mest for fargen)
-
- 1 teskje røkt paprikapulver
-
- 2 spiseskjeer tahini
-
- 2 spiseskjeer kikertmel
-
- 0,75 desiliter usøtet soyamelk eller -fløte
-
- 0,5 desiliter næringsgjær
-
- 2 spiseskjeer soyasaus
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform på 20-22 centimeter i diameter med bakepapir (eventuelt smør og mel den). Du kan også bruke en stekepanne som tåler å stå i ovnen.
Skrellpoteten og skjær den i terninger. Finhakk sjalottløk.
Varm opp oljen til medium varme i en panne. Surr søtpotetbitenei fem minutter, ha deretter i sjalottløk og surr det i noen minutter til.
Kjør resten av ingrediensene til en jevn saus i en food processor eller blender.
Vend sammen grønnsakene med sausen i en bolle. Hell over i stekepannen eller formen.
Stek i 30 minutter tilomeletten blir gyllen.
Skjær opp i serveringsstykker. Smaker kjempegodt med brød og salat.