Semulerundstykker

Nydelige frokostrundstykker.

ELTEFRIE SEMULERUNDSTYKKER: Du kan lage mer av grøt av semulegrynene. De gør seg blant annet kjempegodt i gjærdeig.
ELTEFRIE SEMULERUNDSTYKKER: Du kan lage mer av grøt av semulegrynene. De gør seg blant annet kjempegodt i gjærbakst.

Sett deigen i dag og du har kjempegode rundstykker i morgen tidlig! Denne deigen er laget med semulemel, det gjør deigen litt lettere å jobbe med enn vanlig eltefri deig. Rundstykkene blir store og luftige, og smaken er veldig bra.

Jeg liker disse veldig godt til frokost, men på grunn av den lette og nøytrale smaken er de også veldig gode til litt kraftige supper og pastaretter også.

Semulerundstykker5

Ingredienser:

  • 350 gram semulemel
  • 250 gram siktet hvetemel + ekstra til utbaking
  • 0,5 teskje tørrgjær
  • 1 teskjesalt
  • 4 desiliter vann

Framgangsmåte:

Rør sammen semulemel, hvetemel, tørrgjær, salt og vann i en bolle. Rør med en skje eller sleiv til alt er blandet sammen.

Semulerundstykker1

Dekk bollen med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle, og la den heve i romtemperatur i 12-18 timer.

Semulerundstykker2

Kle et stekebrett med bakepapir. Ha litt mel på bakebordet. Hell deigen over og vend litt på den i melet slit at den ikke kleber.

Skjær den opp i biter som du triller til rundstykker. Fordel utover stekebrettet.

Semulerundstykker3

Dryss litt semulemel over rundstykkene, legg et rent kjøkkenhåndkle over og la rundstykkene etterheve cirka en halvtime.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Stek rundstykkene i cirka 20 minutter.

Semulerundstykker4

Avkjøl noe på rist før servering.

Semulerundstykkene smaker best lune og nybakte.

Semulerundstykker6

FLERE OPPSKRIFTER PÅ ELTEFRI BAKST FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *