Eltefrie baguetter

Sprø og saftige baguetter som passer både til smørbrød og som tilbehør til suppe, pasta og salat.

Eltefrie-baguetter
ELTEFRIE BAGUETTER: Deigen satt vi i går, da får vi herlige luksusbaguetter på 1-2-3.

Jeg må innrømme at jeg har noen mislykka forsøk på baguetter bak meg. De blir ofte for flate, for myke eller med helt ubestemmelige former.

Hemmeligheten er todelt, har jeg funnet ut. Kjører vi eltefritt så blir konsistensen rett – de får det rustikke utseendet og sprø skorpen, og er saftige inni med litt store luftlommer.

Det andre vi må huske på er å ta oss god tid når vi former baguettene. Få de litt høye, og prøv så godt du kan å få de som skal stekes på samme brett like store.

Eltefrie-baguetter4

Ingredienser:

  • 500 gram hvetemel + litt ekstra til utbaking
  • 0,25 teskje tørrgjær
  • 1,5 teskje salt
  • 4 desiliter vann

Framgangsmåte:

Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Ha godt med mel på kjøkkenbenken. Velt deigen over. Brett den sammen i melet til den blir litt mindre klissete og lettere å forme.

Eltefrie-baguetter1

Skjær deigen i tre like store emner. Trill disse ut til lange og tynne baguetter. Her er det greit å bruke litt tid på å få formen bra.

Legg baguettene over på stekebrettet.Dryss bittelitt mel over de.

Eltefrie-baguetter2

Legg et bakepapir forsiktig over og la de etterheve i cirka 30 minutter.

Prøv eventuelt å snitte baguettene med en skarp kniv før steking.

Stek baguettene i 15-20 minutter til de er gylne og fine.

Eltefrie-baguetter3

Avkjøl litt på brettet før du har de over på rist. Server lune eller avkjølte.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ ELTEFRITT BRØD FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *