Mine ti på topp

Mine ti favorittoppskrifter – vel bekomme!

TI PÅ TOPP: Kan jeg friste med hummus, nøttestek, lasagne, falafel, greske poteter eller oreokake?
TI PÅ TOPP: Kan jeg friste med hummus, nøttestek, lasagne, falafel, greske poteter eller oreokake?

I dag er det bursdag i vegetarbloggenheimen, så jeg tenkte å bruke anledningen til å dele mine ti favorittoppskrifter fra bloggen med dere. Det begynner å bli en veldig stor oppskriftssamling etterhvert, så det er ikke akkurat legg å velge, men jeg tror vi har noe skikkelig bra her.

10. Kjøttkaker

Denne oppskriften representerer et av de første “wow”-øyeblikkene på det veganske kjøkkenet mitt. Det gikk jo an å “veganisere” kjøttkaker og servere det med alt det tradisjonelle tilbehøret.

kjøttkaker vegansk oppskrift
KJØTTKAKER: Veganske “kjøttkaker” laget av soya og havre. Kjempegodt med tradisjonelt tilbehør!

9. Lasagne

Anders denne er til deg.

Målet var å lage en lasagne så lik “vanlig” lasagne at vi kunne lure hvem som helst til å tro den inneholder kjøtt og kumelk. Dette er ikke en av de veganske lasagnene med masse grønnsaker og belgfrukter i, ei heller en av de litt sunnere variantene der lasagneplatene byttes ut med aubergine. Dette erthe real deal.

lasagne oppskrift hjemmelaget vegetar vegetarmat vegan veganmat vegansk
VEGANSK LASAGNE: Utrolig god vegansk middag med smak av Italia.

8. Greske poteter

Jeg serverte disse til min venninne Annika i helgen. Hun liker egentlig ikke poteter, men tok en for syns skyld. Etterpå var hun nesten sur på meg “hvor lenge har vi kjent hverandre? Og du har aldri servert meg DISSE før??”.

greske poteter
GRESKE POTETER: Flott tilbehør til kraftige middager som nøttestek og burgere.

7. Spicy kikertburger

Denne oppskriften har virkelig gått sin seiersgang. Alle mine “kjøtteter”-venner har prøvd den og elsker den. Den har vært i mange magasiner og oppskriften er delt på veldig mange andre norske matblogger, både vegetarblogger og ikke-vegetar.

vegan vegetar burger veggisburger oppskrift
KIKERTBURGER: Masse proteiner og lite fett! Smaker flott med naanbrød og hummus.

6. Hummus

Det tok meg litt tid før jeg lærte å lage perfekt hummus, men nå syns jeg det sitter. Varier gjerne smaken etter hva du liker best – jeg foretrekker mye tahini, andre vil ha mer hvitløkssmak eller sitronsmak. Men grunnteknikken er den samme.

hummus oppskrift
HUMMUS: Kremete og god, her er den toppet med litt olivenolje og paprikapulver.

5. Oreokake

Dette var første gangen jeg tenkte “oj – det er jo kjempelett å veganisere populære kaker”. Veganere ble spinnville. Oppskriften er skikkelig enkel, og jeg forstår ikke at ingen har gjort det før meg. Denne har også blitt laget opp og ned og i mente på andre blogger, og jeg tagges veldig ofte i oppskriftsbilder med kaken på Instagram. Alle har bedre bilder enn meg, dette er fra ganske urutinerte, tidlige bloggdager.

VEGANSK OREOKAKE: Oreokjekslag i bunn, deretter sjokolademousse og kremostfyll.
VEGANSK OREOKAKE: Oreokjekslag i bunn, deretter sjokolademousse og kremostfyll.

4. Falafel

Dette er selve signaturoppskriften. Den blir lest over tusen ganger daglig, og jeg håper den inspirerer mange til å velge kjøttfritt. Oppskriften kan varieres både med krydder og tilbehør, og jeg blir oppriktig aldri lei av falafel.

PERFEKT FALAFEL: Lei av falafler som går i oppløsning under steking? Da må du prøve denne oppskriften.
PERFEKT FALAFEL: Lei av falafler som går i oppløsning under steking? Da må du prøve denne oppskriften.

3. Calles kakao

Det nyeste tilskuddet til favorittlista, men ikke noe mindre verdt enn de andre. Calle cruiser stadig oppover favorittlisten min, og det er ikke mange andre enn Tom Hiddlestone som står igjen over han. Snilleste mannen jeg kjenner, og han skjemmer oss bort med en utrolig god kakao hver gang han har sjansen.

CALLES KAKAO: God sjokolade, gode venner, god tid.
CALLES KAKAO: God sjokolade, gode venner, god tid.

2. Gresskarcurry

Denne er nydelig. Beste curryen jeg har laget med enorm margin. Vi kan takke den samme venninnen Annika, som kom timevis for sent til middagsavtale.

GRESSKARCURRY: Gresskar, vårløk, hvitløk og tomater kokes sammen i en indisk krydra kremet saus.
GRESSKARCURRY: Gresskar, vårløk, hvitløk og tomater kokes sammen i en indisk krydra kremet saus.

1. Nøttestek fra Resept

Den fantastiske veganske restauranten Resept er nedlagt og historie, men minnet lever videre i de utrolige oppskriftene som de så generøst delte med alle som ville ha. Dette er den oppskriften jeg drar fram når det virkelig gjelder – julaften og nyttårsaften og slikt. I år skal jeg servere den på juleavslutning med mine kjæreste vennernoen få dager før julaften.

Vegansk julemat
NØTTESTEK: Fantastisk julemat!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *