Creme Catalana

Herlig katalansk dessert med appelsin og kanel.

Dette er den spanske varianten av crème brulée (eller ercrème brulée den franske varianten av Creme Catalana?), og i tillegg til å være smaksatt med vanilje så har vi i appelsin og kanel. Smaken blir friskere, og du klarer å spise mer av den. Vinn-vinn!

Pudding:
    • 1 appelsin
    • 1 vaniljestang
    • 4 desiliter soyamelk, gjerne med vaniljesmak
    • 2 teskjeer kanel
    • 1,5 spiseskjeer agarflak
    • 1,5 desiliter silketofu
    • 2 spiseskjeer sukker
    • Bittelitt salt

Framgangsmåte:

Finn fram fire porsjonsformer.

Riv appelsinskall og press ut saften. Snitt en vaniljestang på langs og grav ut innmaten. Ha innmaten, stangen, appelsinskall og appelsinsaft i en gryte. Tilsett soyamelk og kanel.

Dryss over agarflakene, og la det hele stå og trekke i fem minutter.

La det hele koke opp, og la det småkoke under omrøring i fem minutter. Fisk opp vaniljestangen og kast den. Avkjøl resten av blandingen.

Kjør silketofu, sukker og salt helt jevnt i en kjøkkenmaskin eller blender. Tilsett soyamelkblandingen og kjør det videre til du har en jevn og fin masse.

Hell blandingen over i formene og sett til avkjøling i minst en time før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *