Sprøstekte maisboller

Herlig snacks fra Mexico. Server med gode sauser, eller ha de i en salat.

Ingredienser:

  • 4 poteter
  • 2 skiver daggammelt brød
  • 1 rød chili
  • 1 sjalottløk
  • 1 kvast koriander
  • 1 boks hermetisk mais
  • 1 teskje røkt paprikapulver(kan sløyfes)
  • 1 teskje oregano
  • Salt og pepper
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 4-5 spiseskjeer vann
  • Godt med olje til steking

Framgangsmåte:

Skrell potetene. Skjær de i terninger og kok de møre i godt med vann. Sil av vannet.

Skjær skorpene av brødet. Kjør innmaten til smuler i en food processor med s-blad.

Finhakk chili, sjalottløk og koriander.

Ha potetene i en bolle, mos de litt med en gaffel. Ha i brødsmuler, chili, sjalottløk og koriander. Sil laken av maisen, ha maisen i bollen. Rør det hele sammen. Smak til med røkt paprikapulver , oregano, salt og pepper.

Lag boller av blandingen og legg de på en tallerken. Når du har brukt opp hele blandingen setter du bollene i kjøleskapet. De setter seg litt da slik at de blir lettere å steke.

Maisboller1

Rør sammen hvetemel, salt og vann til du har en tyktflytende røre. Mulig du må justere vannmengden litt her.

Varm opp godt med olje til medium/høy varme i en stekepanne.

Vend maisbollene i røren. Ha de over i pannen og stek til de er gylne. Vend på bollene under steking slik at de blir stekt ganske jevnt.

Legg over på et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir slik at fettet renner av.

Server varme, gjerne med noen gode meksikanske dipper, som vegansk rømme, tomatsalsa og guacamole.

Maisboller2

2 Comments

  1. Hva anbefaler du å bytte ut hvetemelet med hvis man ønsker en glutenfri variant?

    1. Mari Hult

      Kikertmel!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *