

Calles kakao
Fyldig kakao med smak av chili og vanilje – helt uten melk.
Calle er favoritten min. Ikke bare er han verdens greieste, han er også trønder, så alt han sier høres ekstra koselig ut.
På hyttetur er Calle den som står opp tidlig og serverer kaffe til alle, og utpå kvelden etter at vi har vært på tur står han ved grytene og disker opp med en utrolig nydelig kakao. Han har også dukket opp på besøk hos venner med ingrediensene uoppfordret i sekken. Vi vet ikke hvor godt vi har det.
Skulle bare mangle at han ikke delte oppskriften med dere også, kjekk som han er.
Ingredienser til fire kopper:
- En kvart rød chili
- 1 vaniljestang
- 3 spiseskjeer kakaopulver
- 100 gram sirup – gjerne lønnesirup eller agavesirup
- 8 desiliter + 4 spiseskjeer vann
- 200 gram melkefri sjokolade (Odense og Coop sine to mørkeste varianter er veldig fine)
- 2 spiseskjeer maisstivelse
Framgangsmåte:
Finhakk chili.

Snitt vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene, ha de over i en gryte. Ha i resten av stangen og chili også.
Rør inn kakaopulver, sirup og de 8 desiliterene med vann. Varm det til kokepunktet. Fisk opp vaniljestangen og kast den.

Finhakk sjokoladen.

Rør sammen maisstivelsen med de fire spiseskjeene med vann. Hell over i vannet.

La det hele småkoke et minutt. Nå vil kakaoen tykne noe.

Ha gryten av varmen og visp inn sjokoladen. Hell over i kopper og server med en gang.

Kakaoen lar seg fint varmes opp igjen etter første servering. Den holder seg også veldig godt i kjøleskap om du dekker den til med plast.