Eltefritt hvitløksbrød

Nydelig til salater, supper og pasta.

ELTEFRITT HVITLØKSBRØD: Sett deigen kvelden i forveien og du får utrolig godt brød til middag.
ELTEFRITT HVITLØKSBRØD: Sett deigen kvelden i forveien og du får utrolig godt brød til middag.

Ingredienser:

  • 500 gram hvetemel
  • 0,25 teskje tørrgjær
  • 1,5 teskje salt
  • 4 desiliter vann
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 kvast persille
  • 1 desiliter olivenolje
  • Havsalt

Framgangsmåte:

Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.

Forvarm stekeovnen til 225 grader.

Finhakk hvitløk og persille.

Kle en ildfast form med bakepapir.

Velt deigen over i formen. Ha over hvitløk og persille. Press det nedi deigen med fingrene, lag masse hull i deigen. Hell over olivenoljen slik at den renner litt ned der du har laget hull.

Dryss saltet over.

Eltefritt-hvitløksbrød1

Stek brødet i 30-35 minutter til det blir gyllent og fint. Avkjøl litt før du skjærer det opp.

Eltefritt-hvitløksbrød2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE HVITLØKSBRØD FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *