Eltefritt hvitløksbrød

Nydelig til salater, supper og pasta.


Ingredienser:

    • 500 gram hvetemel
    • 0,25 teskje tørrgjær
    • 1,5 teskje salt
    • 4 desiliter vann
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 1 kvast persille
    • 1 desiliter olivenolje
    • Havsalt

Framgangsmåte:

Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.

Forvarm stekeovnen til 225 grader.

Finhakk hvitløk og persille.

Kle en ildfast form med bakepapir.

Velt deigen over i formen. Ha over hvitløk og persille. Press det nedi deigen med fingrene, lag masse hull i deigen. Hell over olivenoljen slik at den renner litt ned der du har laget hull.

Dryss saltet over.

Stek brødet i 30-35 minutter til det blir gyllent og fint. Avkjøl litt før du skjærer det opp.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *