

Eltefritt hvitløksbrød
Nydelig til salater, supper og pasta.
Ingredienser:
-
- 500 gram hvetemel
-
- 0,25 teskje tørrgjær
-
- 1,5 teskje salt
-
- 4 desiliter vann
-
- 1 kinesisk hvitløk
-
- 1 kvast persille
-
- 1 desiliter olivenolje
-
- Havsalt
Framgangsmåte:
Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.
Forvarm stekeovnen til 225 grader.
Finhakk hvitløk og persille.
Kle en ildfast form med bakepapir.
Velt deigen over i formen. Ha over hvitløk og persille. Press det nedi deigen med fingrene, lag masse hull i deigen. Hell over olivenoljen slik at den renner litt ned der du har laget hull.
Dryss saltet over.
Stek brødet i 30-35 minutter til det blir gyllent og fint. Avkjøl litt før du skjærer det opp.
Advert
Advert