

Frisk spagettisalat
Frisk og god pastasalat som passer veldig godt på buffet og som middagstilbehør.
Pastasalat er kjempegodt, og her er en oppskrift på en variant litt friskere enn du kanskje er vant med. Vi lager en enkel dressing av olivenolje, men hvitløk, chili og basilikum setter en god spiss på retten likevel.
Server som tilbehør til middag, på en buffet, eller i hovedrollen med litt godt brød til.
Ingredienser:
-
- 200 gram spagetti
-
- 1 squash
-
- 2 gulrøtter
-
- 2 tomater
-
- 0,5 rød grønn chili
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 1 kvast basilikum
-
- 1 spiseskje linfrø
-
- 1 spiseskje sesamfrø
-
- 2 spiseskjeer olivenolje
-
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Kok spagetti etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og hell på kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
Skjær squash og gulrøtter i tynne strimler. Skjær tomatene i terninger.
Finhakk chili, riv hvitløk og grovhakk basilikum.
Vend sammen spagetti, squash, gulrot, tomat, chili, hvitløk, basilikum, linfrø og sesamfrø i en bolle. Vend inn olivenolje, prøv å dekke alt. Smak til med salt og pepper.
Dekk til bollen og sett kaldt fram til servering.