Provencemarinerte oliven

Nydelige hjemmemarinerte oliven med middelhavssmak – desto lenger de får stå desto bedre blir de.

Disse olivenene marineres i provencekrydder og sitron – i tillegg til god olivenolje. Oppbevar de i lukket glass i kjøleskapet slik at smakene skikkelig får satt seg, og ta fram når du vil servere noe godt til for eksempel et glass vin.

Her bruker vi kalamataoliven,en stor, svart oliven, navngitt etter byen Kalamata i Hellas. Denne synes jeg passer veldig godt til å settepå bordet kun i marinade, den har en rund og nesten kjøttaktig smak. Bytt gjerne ut med andre oliven som du liker bedre.

Ingredienser:

  • 200 gram kalamataoliven
  • 1 sitron
  • 1 teskje provencekrydder
  • God olivenolje
  • Havsalt
  • Nykvernet pepper

Framgangsmåte:

Ha olivenene i et glass eller i en dyp skål. Skjær sitronskallet i tynne skiver og ha over. Press i sitronsaften og rør inn provencekrydder. Hell på olivenolje, du skal ha i cirka tre ganger så mye som du har sitronsaft. Rør det hele sammen, smak til med salt og pepper.

Oppbevares i lukket glass, og olivenene blir bedre og bedre jo lenger de får stå i marinaden.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *