Spøkelsescupcakes

Skumle spøkelser til Halloween. Ps. Nederst får du en bonusoppskrift på Bichon Frise-cupcakes.


Ingredienser:

    • 300gram hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 1 desiliter brunt sukker
    • 0,5 desiliter hvitt sukker
    • 2 teskjeer kanel
    • 0,5 teskje nellik
    • 0,5 teskje kardemomme
    • 0,5 teskje ingefær
    • 0,5 teskje salt
    • 1 medium gulrot
    • 2 desiliter soyamelk
    • 1,5 desiliter rapsolje
    • 1 teskjeer vaniljeekstrakt

Kremostglasur:

    • 200 gram vegansk margarin
    • 100 gram vegansk kremost
    • 4 desiliter melis

Pynt:

    • 50 gram vegansk sjokolade
    • Sjokoladeknapper til Bichon Frise-cupcakes

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12cupcakeformer

Bland sammen hvetmel, natron, bakepulver, brunt sukker, hvitt sukker, kanel, nellik, kardemomme, ingefær og salt i en stor bolle.

Riv gulroten og bland i.

Hell i soyamelk, rapsolje og vaniljeekstrakt og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Fordel røren iformene

Bak i 16-20minutter.

Avkjøl kakene helt før du pynter de.

Kremostglasur:

Kjør margarin, kremost og melis jevnt i en food processor. Blir det for tyntflytende har du i mer melis. Press i saft fra sitronen og kjør til du har en jevn og smørbar glasur.

Ha glasuren over i en sprøytpose medrund tupp. Det er den runde tuppen som lager den fine spøkelsesfasongen.

For Bison Frise-cupcakes trenger du en annen tupp (se under).

Pynt og montering:

Smelt sjokoladen i vannbad. Finn fram et bakepapir. Ha sjokoladen i en språktepose med veldig liten rund tupp. Lag små øyne og munner av sjokoladen på bakepapiret.

Avkjøl til sjokoladen stivner.

Lag ringer av glasur oppover på hver kake til du har en slags rundt pyramideform.

Sett på plass øyne og munn.

Server!

Bichon Frise-cupcakes

Bak cupcakes og lag glasur. Ha glasuren i en sprøytepose med en ganske stor tupp med tagger.

Lag en liten topp med glasur i midten på hver kake. Lag deretter topper rundt den.

Sett to sjokoladeknapper på som “øyne”. Server!

Har du ikke nok glasur til alle kakene kan du ha over smeltet sjokolade og sette på et par spiselige “øyne”.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *