Meksikanske kjøttboller

Glutenfrie – soyafrie – nøttefrie. Knasende utenpå, myke inni og med en kjempegod smak av chili og koriander.


Ingredienser:

    • 2,5 desiliter sorte bønner
    • 1,5 desiliter ris
    • 3 desiliter vann
    • Litt olje
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 1 sjalottløk
    • 1 chili – gjerne jalapeños om du finner
    • Noen kvaster koriander
    • 1 teskje chipotlepulver eller røkt paprikapulver
    • 1 teskje paprikapulver
    • 1 liten boks hermetisk mais
    • Salt og pepper
    • 3-4 spiseskjeer kikertmel

Framgangsmåte:

Bløtlegg bønnene et par timer før du starter (dette kan du droppe, men da blir koketiden lenger). Kok de deretter møre i godt med vann. Dette tar cirka en halvtime, avhengig av størrelse og eventuell bløtlegging.

Kok opp ris og vann i en gryte. La det koke et par minutter, ha på lokket og skru av varmen. La det stå til all væsken er absorbert, dette tar cirka et kvarter.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Gni det litt inn med olje, det skal ikke mye til.

Finhakk hvitløk, sjaottløk og chili. Grovhakk koriander. Bland sammen bønner, ris, hvitløk, sjalottløk, chili, koriander, chipotlepulver og paprikapulver i en bolle. Ha i en stavmikser og kjør den gjennom noen runder. Du skal ikke ha en finmalt farse, men det er godt å få knust en del bønnene.

Smak til med salt og pepper. Sil laken av maisen og ha maisen i deigen.

Ha i en og en spiseskje kikertmel, deigen skal feste seg en del og ikke være klissete.

Form boller og fordel utover stekebrettet.

Stek i ovnen i 10 minutter. Ta brettet ut, vend på bollene og stek i 10-15 minutter til – de skal være gylne på toppen.

Server rykende varme!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *