Oreoostekake

Nydelig dessertkake, perfekt med bærcoulis eller frisk frukt.

Ostekake er så godt! Og Oreokjeks også! Dette må bare bli bra.

Oreokjeks (vanlige) er veganske, men jeg tror de inneholder palmeolje. Kikker du i allergiseksjonen i godt assorterte dagligvarebutikker har de ofte palmeoljefrie, du kan også lage de selv etter denne oppskriften fra Veganerliv.

I kakefyllet bruker vi vegansk kremost, det finnes ulike merker alt etter hvor du handler. I tillegg har vi i tofu og cashewnøtter for et fyldig og godt fyll.

Ingredienser:

    • 1 pakke oreokjeks
    • 2 spiseskjeer kokosolje

Ostefyll:

    • 0,5 pakke oreokjeks
    • 1 desiliter cashewnøtter
    • 1 boks kokosmelk
    • 2 pakker vegansk kremost (naturell)
    • 300 gram tofu (fast)
    • 2 desiliter sukker
    • 1 teskje vaniljeekstrakt
    • 3 spiseskjeer maisstivelse
    • 2 spiseskjeer hvetemel
    • 1 spiseskje nøytral olje

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn fram en springform og smør og mel den, eventuelt kle den med bakepapir.

Kjør kjeksen til smuler i en food processor. Ha i kokosolje og kjør, det vil begynne å klumpe seg litt.

Press kjeksblandingen ut i bunnen.

Ostefyll og montering:

Knus kjeksen til grove biter i en food processor (det holder nok å a maskinen gå et par sekunder). Legg til sides.

Ha cashewnøtter og kokosmelk i food processoren. Kjør til det er helt jevnt. Desto lenger det får gå desto bedre blir nøttene knuste, og du får en mykere konsistens.

Ha i resten av ingrediensene (alt utenom kjeksen altså) og kjør til det er helt jevnt. Vend inn kjeksbitene til slutt.

Hell blandingen over i formen.

Stek i ovnen i 40-50 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Server kaken kald, gjerne med litt frisk frukt eller bærcoulis.

Tildekket holder kaken seg en liten uke i kjøleskapet.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *