Hvitløksbrød

Tryll om gårsdagens småtørre brød til saftig hvitløksbrød.

Dette er egentlig mer ett triks enn en oppskrift, men la gå. Det er etbra triks i det minste, og jeg har selvfølgelig ikke kommet på det selv. Brøddronningen Ina som skriver Mat på Bordet kom på det, her får dere servert min veganske variant.

Ingredienser:

    • 2 hvitløksfedd
  • Noen kvaster persille
  • 3 spiseskjeer vegansk margarin
  • Litt salt
  • 1 brød
  • Hvitløkssmøret kan erstattes av chilismør

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Kjør hvitløk, persille og margarin jevnt i en food processor eller blender. Smak til med salt.

Skjær brødet i rutemønster, prøv å skjære nesten helt gjennom brødet.

Smør hvitløkssmøret så godt ned i rutene som du klarer. Har du mer igjen smører du det ut over toppen på brødet.

Pakk brødet inn i aluminiumsfolie. Pass på å ha åpningen helt øverst, slik at ingenting renner utover i ovnen.

Sett brødet i ovnen, stek i 15 minutter. Brett deretter bort den øverste folien slik at toppen av brødet står ut.

Stek videre i fem minutter til slik at du får en sprø skorpe.

Server varmt eller lunt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *