Hvitløksbrød

Tryll om gårsdagens småtørre brød til saftig hvitløksbrød.

HVITLØKSBRØD: Fyll gårsdagens brød med litt hviløkssmør, damp det i ovnen så det blir saftig igjen og stek det litt i ovnen til slutt for en sprø skorpe. Enkelt og oh så godt.
HVITLØKSBRØD: Fyll gårsdagens brød med litt hviløkssmør, damp det i ovnen så det blir saftig igjen og stek det litt i ovnen til slutt for en sprø skorpe. Enkelt og oh så godt.

Dette er egentlig mer ett triks enn en oppskrift, men la gå. Det er etbra triks i det minste, og jeg har selvfølgelig ikke kommet på det selv. Brøddronningen Ina som skriver Mat på Bordet kom på det, her får dere servert min veganske variant.

Ingredienser:

    • 2 hvitløksfedd
    • Noen kvaster persille
    • 3 spiseskjeer vegansk margarin
    • Litt salt
    • 1 brød

    Framgangsmåte:

    Forvarm stekeovnen til 200 grader.

    Kjør hvitløk, persille og margarin jevnt i en food processor eller blender. Smak til med salt.

    Skjær brødet i rutemønster, prøv å skjære nesten helt gjennom brødet.

    grytebrød-hvitløksbrød1

    Smør hvitløkssmøret så godt ned i rutene som du klarer. Har du mer igjen smører du det ut over toppen på brødet.

    grytebrød-hvitløksbrød2

    Pakk brødet inn i aluminiumsfolie. Pass på å ha åpningen helt øverst, slik at ingenting renner utover i ovnen.

    Sett brødet i ovnen, stek i 15 minutter. Brett deretter bort den øverste folien slik at toppen av brødet står ut.

    Grytebrød-hvitøksbrød3

    Stek videre i fem minutter til slik at du får en sprø skorpe.

    Grytebrød-hvitøksbrød4

    Server varmt eller lunt.

    FLERE OPPSKRIFTER PÅ HVITLØKSBRØD FINNER DU HER.

    Write a comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *