Kanaripoteter

Saltkokte poteter i mojosaus.

Tapas, tapas, tapas. Er det ikke det beste som finnes? Dette er en rett fra Kanariøyene, og har du vært der på chartertur er det godt mulig du kjenner den igjen. Potene kokes i salt vann og serveres med en spicy paprikasaus. Utrolig godt!

Ingredienser:

    • 4 røde paprika
    • 1 kinesisk hvitløk
    • Olivenolje
    • 1 liter vann til koking
    • 300 gram salt til koking
    • 500 gram amadinepoteter eller andre små poteter
    • 3-4 skiver hvitt brød
    • 0,5 teskje spisskummen
    • 2 teskjeer chiliflak
    • 1 teskje salt
    • 2 desiliter olivenolje
    • 0,5 desiliter vann (ca)
    • 1 teskje eplesidereddik eller hvitvinseddik (evt sherryeddik om du har)

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 225 grader, ha på grillelementer om du har. Finn fram en ildfast form.

Skjær paprikaene i to, kast innmaten og stilken. Legg resten av delene i den ildfaste formen, skallet opp. Skjær hvitløken i litt mindre biter og ha i. Hell over litt olivenolje, vend gjerne litt rundt på paprikabitene så de blir dekket også på nedsiden.

Sett formen i ovnen til det begynner å komme sorte flekker på paprikane.

Ha ut, riv av skinnet så fort det er kaldt nok til å håndteres.

Mens paprikaene står i ovnen kan du sette potetene til koking. Kok opp vann og salt, ha i poteter, kok til de er møre (ca 15 minutter). Sil av vannet.

Skjær skorpene av brødet. Kjør resten i food processor til det er smuler.

Tilsett paprika, hvitløk, spisskunnen, chiliflak og salt og kjør til du har en jevn blanding. Mens maskinen står på, hell forsiktig i olivenolje slik at sausen blir mer fyldig.

Ha eventuelt i litt vann og. Smak til med eddik.

Ha de varme potetene over i en skål. Hell paprikasausen over. Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *