

Patatas Alioli
Herlig tapas med poteter og hjemmelaget aioli.
Så utrolig enkelt! Men kjempegodt. Alle liker stekte poteter, alle liker aioli, og sammen så blir de om mulig enda bedre. Du kan jukse her og kjøpe ferdig vegansk majones og ha hvitløken i, men det er ikke så vanskelig å lage sin egen.
Jeg foretrekker å koke potetene før de stekes, men det er absolutt ikke nødvendig.
Serverer du disse som fingermat i selskap anbefaler jeg å stikke tannpirkere i potetbitene, så trenger du verken bestikk eller servietter.
Ingredienser:
-
- 4-5 store poteter
-
- 1 spiseskje olje
-
- Salt og pepper
Aioli:
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 1 desiliter soyamelk
-
- 1 spiseskje dijonsennep
-
- 0,5 sitron
-
- 3 desiliter solsikkeolje eller olivenolje
-
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Kok opp godt med vann i en gryte. Forvarm stekeovnen til 225 grader og finn fram en ildfast form.
Skjær potetene i båter. Kok de til de er møre, 5-10 minutter avhengig av størrelse på båtene. Sil av vannet.
Ha potene over i den ildfaste formen, vend inn olje, salt og pepper.
Stek i ovnen til de er gylne, 15-20 minutter. Gjør klar aiolien i mellomtiden.
Aioli og servering:
Riv eller finhakk hvitløksfeddene. Bland de i en bolle med soyamelk, dijonsennep og saften fra sitronen. Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle.
Etterhvert vil aiolien tykne. Synes du det blirfor tykt kan du redde det med en spiseskje vann.
Smak til med salt og pepper.
Fordel potetene på en tallerken, legg noen store spiseskjeer aioli over.