Sopp yakitori

Soppspyd med en nydelig teriyakisaus.

Oh la la så gode disse er! Kjempegode servert som smårett, eller med ris, nudler, risotto.. De passer rett og slett til alt. Smak gjerne til marinaden litt selv, så den ikke blir for salt eller spicy for din smak.

Ingredienser:

    • 1 kinesisk hvitløk
    • 2 centimeter ingefær
    • 1 chili
    • 0,5 appelsin
    • 2 desiliter vin (hvit eller rød)
    • 2 desiliter soyasaus
    • 1 spiseskje riseddik (eller hvitvinseddik eller eplesidereddik)
    • 1 spiseskje ristet sesamolje
    • 2 spiseskjeer brunt sukker
    • 1 spiseskje maisstivelse
    • 1 spiseskje kaldt vann
    • Litt olje til steking
    • 400 gram assortert sopp
    • 150 gram ananas
    • 15-20 grillspyd
    • Et par vårløk

Framgangsmåte:

Rens og finhakk hvitløk, ingefær og chili. Riv appelsinskallet.

Ha hvitløk, ingefær, chili, appelsinskall, vin, soyasaus, eddik, sesamolje og sukker i en gryte.

La det småkoke i 20 minutter.

Rør sammen maisstivelse og vann i et glass. Hell over i sausen mens det koker. Visp litt, det vil tykne litt. Ha sausen av varmen.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni inn litt olje på det.

Skjær sopp i biter som er cirka like store (ja, vet det er vanskelig med tanke på soppens fasonger), gjør det samme med ananasen.

Fordel sopp og ananas på grillspydene og legg utover stekebrettet.

Ha i ovnen og stek i 10 minutter. Snu spydene og ha litt olje over, stek i 5 minutter til.

Ta ut av ovnen og hell marinaden over. Du kan godt bytte til en mindre form her slik at marinaden dekker alle spydene.

Sett tilbake i ovnen og stek en stund til – det kommer litt an på størrelsen på soppbitene og hvor godt stekt du liker det her. Alt fra 5 til 20 minutter.

Skjær vårløk i ringer. Ha spydene ut av ovnen og over på serveringsfat, topp med vårløken.

Server rykende varmt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *