Ukemeny: Uke 41, 2014

Spenstig gjestemeny fra Veganslife.

vegan ukemeny
UKEMENY: Ukens meny er komponert av Ingrid Helene som skriver bloggen Life of a vegan/veganslife.com. På bordet i uken som kommer står blant annet Sloppy joe’s, tikka masala og chop suey.

Denne uken får dere en ukemeny fra en av de nyeste tilskuddene til veganbloggstammen her i landet, en skikkelig nydelig blogg skrevet av Ingrid Helene som bare er 20 år. Her finnes masse lettvinte og fristende oppskrifter på mat laget fra bunnen av, akkompagnert av knallfine matbilder

? Jeg startet å blogge rundt januar, etter jeg hadde drevet en instagramkonto med nesten bare matbilder og ble ofte spurt om oppskrifter osv, og fikk en del forespørsler fra venner om å starte opp en blogg så jeg kunne dele oppskriftene mine. Og så har jeg et brennende ønske om å spre veganisme, sier Ingrid Helene.

? Jeg tror bloggen min kjennetegnes ved masse supper og gryter! Ellers liker jeg å tro at jeg tar fine og fristende bilder av maten jeg lager. Jeg er jo i oppstartsfasen med bloggen, så jeg håper jo ende opp med en ordentlig stort arkiv med oppskrifter etterhvert.

Mandag:Chop suey

Det er mandag og det kan være greit starte første dagen i uken med noe lettvint, raskt, men vanvittig godt. Retten er også kjempelett å veganisere – det eneste du trenger å gjøre er å ikke tilsette kjøtt, og heller pøse på med masse grønne godsaker! Kinesisk og indisk mat er veldig lett å veganisere og passer derfor perfekt for de som prøver seg på Kjøttfri mandag.

CHOP SUEY: Chop Suey betyr intet mer enn ?blandede biter?. Hvilket er nettopp det det er, en rett med masse forskjellige biter blandet sammen i en smakfull og stivelsesjevnet saus.
CHOP SUEY: Chop Suey betyr intet mer enn ?blandede biter?. Hvilket er nettopp det det er, en rett med masse forskjellige biter blandet sammen i en smakfull og stivelsesjevnet saus.

Tirsdag:Pasta med mandel- og ertesaus

En ordentlig god pastarett er et must for meg minst en gang i uken. Det fine med pasta er at man kan variere så mye og bare fantasien setter grenser når det kommer til å lage sausen. Denne pastaen bader i en megagod kremet saus av mandler og grønne erter. Bare se på den fargen!

PASTA: Pasta i seg selv er jo en litt smakløs sak, så det gjelder å være kreativ når du lager saus. I denne retten har jeg droppet tomaten og heller brukt erter for smak og farge, samt mandler for en kremet konsistens.
PASTA: Pasta i seg selv er jo en litt smakløs sak, så det gjelder å være kreativ når du lager saus. I denne retten har jeg droppet tomaten og heller brukt erter for smak og farge, samt mandler for en kremet konsistens.

Onsdag:Tikka masala

Ingen uke er fullverdig uten noe fra det indiske kjøkken på menyen. Ingredienslisten er gjerne noe lang når det kommer til indiske retter, men dette er som regel på grunn av mengden forskjellige krydderier. Når du har opparbeidet deg en solid krydderhylle, er det ekstremt lett å diske sammen noe indisk.

TIKKA MASALA: Tikka masala betyr mer eller mindre ?biter i kryddermiks?. Tikka masala dufter av det indiske kjøkken, og er en slager når det kommer til indiske gryteretter.
TIKKA MASALA: Tikka masala betyr mer eller mindre ?biter i kryddermiks?. Tikka masala dufter av det indiske kjøkken, og er en slager når det kommer til indiske gryteretter.

Torsdag:Sloppy Joes

Jeg liker å starte helgen ekstra tidlig og da kan sloppy joes være det perfekte alternativ. Sloppy joes er en slags krysning mellom burger og sandwich. Den ser ut som en burger, men fyllet er, som navnet tilsier, sloppy. For de som har prøvd seg på å lage veganske burgere, men føler at de ikke får til den faste konsistensen en burger gjerne burde ha, burde absolutt prøve ut sloppy joes. Du kan simpelthen ikke mislykkes.

SLOPPY JOES: Sloppy joe er en slags amerikansk kryssning mellom sandwich og hamburger. Den består av en kjøttsaus med løk, tomatsaus og andre tilsetninger som krydder og hakkede grønnsaker. Det hele er servert mellom to hamburgerbrød.
SLOPPY JOES: Sloppy joe er en slags amerikansk kryssning mellom sandwich og hamburger. Den består av en kjøttsaus med løk, tomatsaus og andre tilsetninger som krydder og hakkede grønnsaker. Det hele er servert mellom to hamburgerbrød.

Fredag:Enchiladas

Det er fredag, også kjent som tacofredag. Jeg syntes det kan være greit å variere litt på denne dagen, men fortsatt holde det meksikanske temaet hellig. Så hvorfor ikke prøve å bytte ut tacoen med en annen meksikansk slager? Nemlig enchiladas! Minner om litt taco, men lefsene skal fylles med deilig tomat- og “kjøtt”fyll, før de står å baker seg i ovnen.

ENCHILADAS: Meksikansk, som indisk og asiatisk, er så lett å veganisere! Her har jeg fylt lefsene med en tomatsaus med soyaprotein, bønner, diverse løk og mais. Servert med en god guacamole og vegansk ost. Skremmende lik kjøttversjonen.
ENCHILADAS: Meksikansk, som indisk og asiatisk, er så lett å veganisere! Her har jeg fylt lefsene med en tomatsaus med soyaprotein, bønner, diverse løk og mais. Servert med en god guacamole og vegansk ost. Skremmende lik kjøttversjonen.

Lørdag:Byggotto med erter

Lørdag er dagen for å gjøre litt stas på middagen. Men stas betyr ikke nødvendigvis vanskelig og tidkrevende. For meg har alltid risotto vært en staselig rett, uten at jeg vet helt hvorfor. Kanskje fordi man skal tilsette hvitvin, som gir deg en ordentlig god grunn til å kose deg med et glass til middagen.Som navnet tilsier, så bruker jeg her hele byggryn, istedenfor vanlig risottoris.

BYGGOTTO: Ris, poteter og pasta kan byttes ut med det mer sunne alternativet bygg. Her kommer en oppskrift på risotto uten ris, men heller byggryn ? byggotto. Smaker vel så godt og er mye sunnere.
BYGGOTTO: Ris, poteter og pasta kan byttes ut med det mer sunne alternativet bygg. Her kommer en oppskrift på risotto uten ris, men heller byggryn ? byggotto. Smaker vel så godt og er mye sunnere.

Søndag:Potetsuppe

Søndagen er og forblir den offisielle suppedagen for meg. Skulle gjerne spist suppe hver dag, men innser at det muligens hadde blitt noe tynt i lengden. Uansett, så er søndagen den perfekte dagen for suppe, særlig nå på høsten. I anledning høst, har jeg plukket et en kremet og smakfull potetsuppe.

POTETSUPPE: Poteten er en skikkelig allsidig sak! Her kommer den i form av en lett og mettende suppe, og sammen med selleri, gulrot og persille blir det en riktig så smakfull rett.
POTETSUPPE: Poteten er en skikkelig allsidig sak! Her kommer den i form av en lett og mettende suppe, og sammen med selleri, gulrot og persille blir det en riktig så smakfull rett.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *