

Escalibada
Spansk paprika- og auberginesalat – nydelig tapas.
Det er noe med grønnsaker når de går i ovnen. Her lager vi en klassisk spansk tapas, veldig god med et glass vin til. Vi ovnsbaker paprika, aubergine og tomater, og serverer de med litt ekstra gode smaker til.
Ingredienser:
-
- Spansk olivenolje
-
- 4 paprika
-
- 1 aubergine
-
- 10-12 kirsebærtomater
-
- 1 hvitløksfedd
-
- 1 teskje eddik – gjerne hvitvinseddik
-
- Litt spisskummen
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Ha på grillelementer om du har. Finn fram en stor ildfast form (eventuelt to mindre) og ha i litt olivenolje.
Skjær paprika i to, fjern kjerner og stilk.
Del auberginen i to på langs.
Ha paprika, aubergine og kirsebærtomater i ildfast form. Skinnet på paprikaen skal ligge oppover. Stek de i 20 – 30 minutter, paprikaene skal begynne å få sorte flekker på skinnet.
Ta formen ut av ovnen, riv av skinnet på paprikaene så fort du klarer (de må nok kjøle seg litt først).
Skjær paprika og aubergine i lange strimler. Legg de og tomatene ved siden av hverandre på et serveringsfat.
Riv hvitløk og ha over. Hell over litt mer olivenolje, eddik og spisskummen.
Server lunt eller kaldt.