Escalibada

Spansk paprika- og auberginesalat – nydelig tapas.

Det er noe med grønnsaker når de går i ovnen. Her lager vi en klassisk spansk tapas, veldig god med et glass vin til. Vi ovnsbaker paprika, aubergine og tomater, og serverer de med litt ekstra gode smaker til.

Ingredienser:

    • Spansk olivenolje
    • 4 paprika
    • 1 aubergine
    • 10-12 kirsebærtomater
    • 1 hvitløksfedd
    • 1 teskje eddik – gjerne hvitvinseddik
    • Litt spisskummen

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Ha på grillelementer om du har. Finn fram en stor ildfast form (eventuelt to mindre) og ha i litt olivenolje.

Skjær paprika i to, fjern kjerner og stilk.

Del auberginen i to på langs.

Ha paprika, aubergine og kirsebærtomater i ildfast form. Skinnet på paprikaen skal ligge oppover. Stek de i 20 – 30 minutter, paprikaene skal begynne å få sorte flekker på skinnet.

Ta formen ut av ovnen, riv av skinnet på paprikaene så fort du klarer (de må nok kjøle seg litt først).

Skjær paprika og aubergine i lange strimler. Legg de og tomatene ved siden av hverandre på et serveringsfat.

Riv hvitløk og ha over. Hell over litt mer olivenolje, eddik og spisskummen.

Server lunt eller kaldt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *