Squash antipasti

Herlig italiensk smårett med panert og småstekt squash. Så enkelt – så godt.

Jeg beklager bildet! Det gikk ikke an å få et fristende bilde av disse før gjestene mine hadde spist hele fatet. På en kveld der jeg laget femten forskjellige småretter var det disse som forsvant først og fikk mest skryt, og jeg er ganske overrasket over det – de er nemlig utrolig lettvinte.

Jaja – enklest er ofte best har jeg hørt. Server disse som en appetittvekker eller forrett, eller som en del av en buffet med forskjellige småretter.

Ingredienser:

  • 2 skiver daggammelt brød
  • Noen kvaster persille
  • Salt
  • 2 desiliter hvetemel
  • 2,5 desiliter usøtet plantemelk (soya, mandel, ris, eventuelt vann)
  • 1 squash
  • Olje til steking

Framgangsmåte:

Kjør brød, persille og litt salt i en food processor til du har grove smuler. Ha over i en skål.

Rør sammen litt mer salt, hvetemel og melk i en bolle.

Skjær squash i skiver, tykkelse på mellom en halv og en centimeter.

Squash-antipasti1


Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne.

Vend squashskivene i melrøren, deretter i brødsmulene.

Ha over i pannen og stek til de er gylne på begge sider.

squash-antipasti2

Server!

2 Comments

  1. Hvilke andre småretter lagde du? (for ett år siden..)

    1. Mari Hult

      Jeg tipper noen av disse: http://www.vegetarbloggen.no/page/2/?s=tapas

      I alle fall kanaripotetene og paprikasalaten 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *