Ukemeny: Uke 40, 2014

Barnevennlig gjestemeny fra Veganeren.

BARNEVENNLIG UKEMENY: Hva med pizza, pasta og tacopai til middag? Helg vegansk fra bloggen Veganeren.
BARNEVENNLIG UKEMENY: Hva med pizza, pasta og tacopai til middag? Helg vegansk fra bloggen Veganeren.

Ukens meny kommer fra en av mine favorittblogger – og en veldig god venninne – nemlig Veganeren som skrives av Cathrine. Hun er trebarnsmor, og lager rask og god mat som ungene elsker. Her finner du spesielt mye veganiserte retter, Cathrine har stålkontroll på alt som er av kjøtt- og osteerstatninger. Savner du en ikke-vegansk rett? Slapp av, Cathrine kan veganisere den.

Mandag: Tomatsuppe med linser og gulrot

Mandag er ofte en dag der ting skal skje fort. Ungene har mye lekser ogeldstejenta skal på trening på ettermiddagen. Da er det greit å slengesammen en suppe som både går kjapt og som ungene elsker. Jeg har ikke møttpå en eneste unge som ikke har langet innpå denne suppen.

Denne suppen er bare rågod. Lages på veldig kort tid og kan krydres som man selv ønsker. Skikkelig barnevennlig. Linsene gjør den mektigere.
Denne suppen er bare rågod. Lages på veldig kort tid og kan krydres som man selv ønsker. Skikkelig barnevennlig. Linsene gjør den mektigere.

Tirsdag: Spaghetti Puttanesca

Vi spiser endel pasta, da både vi og ungene er svært glade i det og det kanvarieres i det uendelige. Jeg har unger som spiser oliven som om det vargodteri, så denne pastaretten, spesielt servert med hvitløksbrød til, er ensikker vinner på middagsbordet.

Dette er en enkel, men fantastisk god pastarett jeg har veganisert etter en oppskrift fra Jamie Oliver.
Dette er en enkel, men fantastisk god pastarett jeg har veganisert etter en oppskrift fra Jamie Oliver.

Onsdag: Alfredo

Onsdag er igjen en dag der alt skal skje og ting bør gå fort. Barna ersvært glade i ostesaus og her har jeg laget en saus som bare trenger åkjøres i blenderen, den trenger ikke å varmes opp engang! Bland med nykokt,rykende varm pasta etter eget ønske, sausen varmes umiddelbart opp avpastaen. Kjempegodt.

Her har dere en kjappisvariant av Alfredosaus, deilig over all slags pasta. Hiv alt i blenderen, hell over nykokt, glovarm pasta og servér! Oppskriften er inspirert av "Hurry up Alfredo" i kokeboka "Vegan Yum Yum".
Her har dere en kjappisvariant av Alfredosaus, deilig over all slags pasta. Hiv alt i blenderen, hell over nykokt, glovarm pasta og servér! Oppskriften er inspirert av “Hurry up Alfredo” i kokeboka “Vegan Yum Yum”.

Torsdag: Vegansk kjøttgryte

Her har vi litt bedre tid, og denne “kjøttgryten” er min manns favoritt.Problemet med denne gryten, er at man aldri blir ferdig med å spise. Bådejeg, ungene og mannen går og sniker til oss rester utover hele dagen, ogdet er ikke så bra for magemålet, men sukk, for en god gryte! Elsket avbåde store og små.

Gryta blir bare enda bedre dagen etter. Veldig barnevennlig også, ungene mine spiste med stor appetitt!
Gryta blir bare enda bedre dagen etter. Veldig barnevennlig også, ungene mine spiste med stor appetitt!

Fredag: Tacopai

Fredag, er ikke det den store tacodagen i de norske hjem? Hos oss er detintet unntak, men vi varierer litt på tex-mexen. Tacopai er kjempegodt,enkelt å lage og digg å spise. Husk å lage nok guacamole, her forsvinnerden fort. Jeg har barn som kan spise guacamole til lørdagsgodt, omtrent!

Jeg elsker taco, i alle former og varianter. Jeg elsker også pai, og tacopai er noe av det beste jeg vet. Denne paien kom jeg frem til en kveld jeg fikk cravings på både taco og middagspai, og ikke klarte å bestemme meg.
Jeg elsker taco, i alle former og varianter. Jeg elsker også pai, og tacopai er noe av det beste jeg vet. Denne paien kom jeg frem til en kveld jeg fikk cravings på både taco og middagspai, og ikke klarte å bestemme meg.

Lørdag: Pizza

Vi har alltid pizza på lørdagskvelden. Og gjett om vi lager gode pizzaer!Jeg elsker å eksperimentere med forskjellige fyll, og vi varierer den stortsett hver helg. Her er en guide til våre favorittpizzaer, det begynner åbli endel sorter etterhvert.

Purre, vegansk chorizo og hvitløk.
Purre, vegansk chorizo og hvitløk.

Søndag: Jamie Olivers kylling- og soppai

Jeg er litt tradisjonell av meg og liker en god, ekte søndagsmiddag medpoteter, saus og slikt. Denne “kyllingpaien” er noe av det aller beste jegvet. Ikke rent sjelden sløyfer jeg butterdeigen for å gjøre det kjappere ogenklere, og serverer den som en gryterett, med kokte poteter (eller
potetmos, eller ris om man foretrekker det). Veldig barnevennlig, veldigvoksenvennlig og veldig, veldig godt.

jamie olivers kyllingpai

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *