Kaffe- og karamellcupcakes

Herlig kombinasjon som smaker ekstra godt med en kopp kaffe til.

Ingredienser:

  • 1 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 1 desiliter kaffe
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 2 desiliter sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 ,5 desiliter hvetemel
  • 0,5 teskje salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver

Karamellglasur og pynt:

  • 200 gram vegansk margarin
  • Karamellsaus
  • 5-6 desiliter melis
  • Kaffebønner
  • Kakaopulver

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå fem minutter slik at det tykner litt.

Visp inn kaffe, olje og sukker, deretter vaniljeekstrakt.

Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Fordel røren i formene og bak i 15-20 minutter. Avkjøl kakene.
Karamellglasur og montering:

Ha margarinen i en food processor og kjør til den er jevn. Tilsett noen spiseskjeer karamellsaus og kjør videre.

Tilsett deretter litt og litt melis og kjør til du får en fin og smørbar krem. Ha glasuren over i en sprøytepose med stor tupp.

Fordel godt med glasur over hver kake. Topp med en kaffebønne, sikt litt kakaopulver over.

Server!

2 Comments

  1. Hei!
    Hvorfor skal man la ovnen stå på videre?

    1. Mari Hult

      Haha ingen grunn. Skrivefeil der. Takk for at du påpekte det!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *