

Luksuskakao
Når du vil gi en ekstra piff til den varme sjokoladen.
Denne oppskriften fant jeg på en av mine favorittblogger av de ikke-vegetariske, nemlig Hobbykokken. Bloggen er full av gode tips som også vi kan benytte oss av.
Tanken er enkel: Varm sjokolade toppes med sjokoladekrem og et solid dryss revet sjokolade. Sjokoladebonanza!
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 100 gram vegansk sjokolade, for eksempel Odense sine to mørkeste + ekstra til å rive over kakaoen
-
- 1 desiliter vann
-
- 5 desiliter mandelmelk (eventuelt soyamelk)
-
- Vispbar soyafløte (eventuelt kokoskrem)
-
- 2 spiseskjeer kakaopulver
Framgangsmåte:
Ha sjokolade og vann i en gryte. Sett på medium varme til sjokoladen smelter. Rør sjokoladen helt ut i vannet.
Hell på melken og varm det opp til det begynner å ryke av melken. Rør jevnlig. Smak om det er varmt nok, varm det eventuelt litt mer.
Visp sammen fløte og kakaopulver.
Hell kakao i kopper, topp med kakaokrem og riv litt sjokolade helt på toppen.
Server rykende varmt!