Luksuskakao

Når du vil gi en ekstra piff til den varme sjokoladen. 
Denne oppskriften fant jeg på en av mine favorittblogger av de ikke-vegetariske, nemlig Hobbykokken. Bloggen er full av gode tips som også vi kan benytte oss av.

Tanken er enkel: Varm sjokolade toppes med sjokoladekrem og et solid dryss revet sjokolade. Sjokoladebonanza!

Ingredienser til to porsjoner:

    • 100 gram vegansk sjokolade, for eksempel Odense sine to mørkeste + ekstra til å rive over kakaoen
    • 1 desiliter vann
    • 5 desiliter mandelmelk (eventuelt soyamelk)
    • 2 spiseskjeer kakaopulver

Framgangsmåte: 

Ha sjokolade og vann i en gryte. Sett på medium varme til sjokoladen smelter. Rør sjokoladen helt ut i vannet.

Hell på melken og varm det opp til det begynner å ryke av melken. Rør jevnlig. Smak om det er varmt nok, varm det eventuelt litt mer.

Visp sammen fløte og kakaopulver.

Hell kakao i kopper, topp med kakaokrem og riv litt sjokolade helt på toppen.

Server rykende varmt!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *