Luksuskakao

Når du vil gi en ekstra piff til den varme sjokoladen. 

Vegansk kakao
VARM SJOKOLADE: Hjemmelaget kakao toppes med sjokoladekrem og revet sjokolade. Kjempegodt!

Denne oppskriften fant jeg på en av mine favorittblogger av de ikke-vegetariske, nemlig Hobbykokken. Bloggen er full av gode tips som også vi kan benytte oss av.

Tanken er enkel: Varm sjokolade toppes med sjokoladekrem og et solid dryss revet sjokolade. Sjokoladebonanza!

Ingredienser til to porsjoner:

  • 100 gram vegansk sjokolade, for eksempel Odense sine to mørkeste + ekstra til å rive over kakaoen
  • 1 desiliter vann
  • 5 desiliter mandelmelk (eventuelt soyamelk)
  • Vispbar soyafløte (eventuelt kokoskrem)
  • 2 spiseskjeer kakaopulver

Framgangsmåte: 

Ha sjokolade og vann i en gryte. Sett på medium varme til sjokoladen smelter. Rør sjokoladen helt ut i vannet.

Hell på melken og varm det opp til det begynner å ryke av melken. Rør jevnlig. Smak om det er varmt nok, varm det eventuelt litt mer.

Visp sammen fløte og kakaopulver.

Kakao-de-luxe1

Hell kakao i kopper, topp med kakaokrem og riv litt sjokolade helt på toppen.

Kakao-de-luxe2

Server rykende varmt!

FLERE OPPSKRIFTER PÅ DRIKKE FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *