Jalapeño hot sauce

En kruttsterk chiliragu som passer til all mat som tåler ekstra trøkk.

Jalapeñoen er en av mine favorittchilier, om ikke den jeg liker best. I Norge kjenner dessverre vi best til den fra hermetikk, men flere og flere matbutikker har begynt å selge den i grønnsaksdisken nå. Har fått den både på Mega og Meny, samt noen internasjonale matvarebutikker.

Her hamstrer vi jalapeños og bruker den i en skikkelig chilibombe.

Ingredienser:

    • 10 jalapeños
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 sjalottløk
    • 1 spiseskje olivenolje
    • 0,5 teskje salt
    • 2 desiliter vann
    • 3 spiseskjeer eplesidereddik eller hvitvinseddik

Framgangsmåte:

Skjær jalapeños, hvitløk og sjalottløk i mindre biter.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i jalapeños, hvitløk og sjalottløk. Surr det i et par minutter, ha i salt og vann.

La det koke opp. Tilsett eddik og la det hele småkoke i cirka 20 minutter.

Ha i en stavmikser og kjør til du har en grov masse (pass så du ikke brenner deg). Dette kan også gjøres i en food processor eller blender.

Server med en gang, eller oppbevar kaldt i lukket glass.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *