Supermanncupcakes

Herlige til barnebursdagen… eller for andre som liker superhelter.

Konditorfarger: Ikke alltid veganske.

Spesielt er det de røde vi skal være obs på.

De beste konditorfargene jeg vet om derimot er helt veganske, og det er Wilton sine. Fås kjøpt i bakebutikker. Her er fargen mye sterkere, den gir ingen bismak og holder rett og slett bedre. De “vanlige” konditorfargene i norske butikker ender veldig ofte opp som pastellfarger når de blandes i smørkrem.

Her har jeg også brukt gul marsipan. Får du ikke fatt i det kan du farge vanlig hvit marsipan med gul konditorfarge.

Ingredienser:

    • 2 desiliter soyamelk
    • 1 spiseskje eplesidereddik
    • 0,75 desiliter nøytral olje
    • 2 desiliter sukker
    • 1 teskje vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
    • 3 desiliter hvetemel
    • 0,5 desiliter kakaopulver
    • Litt salt
    • 0,25 teskje natron
    • 0,25 teskje bakepulver

Blå glasur:

    • 250 gram vegansk margarin
    • 1 teskje blå konditorfarge
    • 1 teskje vaniljeekstrakt
    • 4-5 desiliter melis

Pynt:

    • 2 desiliter melis + eventuelt ekstra til utbaking
    • 0,5 teskje rød konditorfarge
    • Bittelitt vann
    • Gul marsipan

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vaniljeekstrakt.

Ha i hvetemel, kakaopulver, salt, natron og bakepulver og visp det hele sammen raskt og kraftig.

Fordel røren utover i formene. Stek i 15-18 minutter.

Avkjøl før pynting.

Blå glasur:

Ha margarin, konditorfarge og vaniljeekstrakt i en food processor. Ha i litt og litt melis mens du kjører maskinen. Du skal ende opp med en jevn, smørbar glasur. Blir denfortykk kan du ha i en liten spiseskje soyamelk.

Ha glasuren over på sprøytepose med ganske stor tupp.

Pynt:

Rør sammen melis og konditorfarge, eventuelt litt vann, til du har en tyktflytende melisglasur. Ha over i en sprøytepose med den minste tuppen – eventuelt bare klipp et bittelite hull i enden av posen.

Kjevle ut marsipanen. Bruk litt melis på bakebordet og eventuelt kjevlen om det kleber.

Skjær i firkanter.

Fordel godt med glasur på kakene – pass på å ikke lage en stor topp i midten.

Legg en firkant gul marsipan over, og skriv en “S” øverst med den røde melisglasuren.

Gjenta med alle kakene.

Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *