Spicy barbecuesaus

Herlig saus med jalapeños og balsamicoeddik.

Denne sausen er veldig lettvint å lage, men du trenger en god del ingredienser. Har du alt i hus så går det i alle fall kjapt.

Sausen er god med grillmat, jeg liker den godt på pizza og den fungerer også veldig fint til en del meksikanske retter. Jalapeños gir den litt ekstra styrke, reduser mengden om du liker det mildere.

Ingredienser:

      • 2 jalapeños
      • 1 sjalottløk
      • 2 hvitløksfedd
      • 1,5 desiliter balsamicoeddik
      • 2 spiseskjeer jordbærsyltetøy
      • 0,5 spiseskje brunt sukker
      • 1 spiseskje dijonsennep
      • 0,5 spiseskje olivenolje
      • 1 spiseskje tomatpuré
      • Eventuelt litt salt

Framgangsmåte:

Rens og finhakk jalapeños, sjalottløk og hvitløk.

Ha balsamicoeddik og jordbærsyltetøy i en gryte. Kok det forsiktig opp og la det småkoke i ti minutter. Rør inn jalapeños, sjalottløk, hvitløk, brunt sukker, dijonsennep, olivenolje, tomatpuré og Worchestershire sauce.

La det koke i 15-20 minutter. Rør litt i blant.

Kjør sausen jevn i en food processor eller blender, eventuelt med stavmikser. Pass på så du ikke brenner deg!

Ha tilbake i gryten og juster med salt. Server varm, lun eller avkjølet.

Tildekket så holder sausen seg fint en liten uke i kjøleskap.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *