

Chilinøttcupcakes
Søtt og spicy! Dette er herlige vaniljecupcakes med lønnesirupglasur og toppet med karameliserte chilinøtter.
Ingredienser:
-
- 2 desiliter soyamelk
-
- 2 teskjeer eplesidereddik
-
- 0,75 desiliter rapsolje
-
- 2 desiliter sukker
-
- 1 teskje vaniljeekstrakt
-
- 3,5 desiliter hvetemel
-
- 0,5 teskje salt
-
- 0,25 teskje natron
-
- 0,25 teskje bakepulver
Chilinøtter:
-
- 1 spiseskje chilisaus
-
- 2 spiseskjeer lønnesirup
-
- 1 spiseskje olje
-
- 1 teskje salt
-
- 4 desiliter rå nøtter
Glasur:
-
- 200 gram vegansk margarin
-
- 2 spiseskjeer lønnesirup
-
- 4-5 desiliter melis
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå fem minutter slik at det tykner litt.
Visp inn olje og sukker, deretter vaniljeekstrakt.
Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver og visp det hele raskt og kraftig sammen.
Fordel røren i formene og bak i 15-20 minutter. Avkjøl kakene, men la ovnen stå på videre.
Chilinøtter:
Kle et stekebrett med bakepapir. Rør sammen alle ingrediensene i en bolle. Fordel de utover stekebrettet.
Bak i cirka 20 minutter. Vend litt på nøttene underveis.
Ha ut brettet og avkjøl nøttene litt. Kjør de deretter til grove biter i en food processor.
Glasur og montering:
Kjør margarin og lønnesirup glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.
Ha over i en sprøytepose med stor åpning.
Fordel godt med glasur på hver enkel cupcake, topp med knuste chilinøtter.
Server!