Chilinøttcupcakes

Søtt og spicy! Dette er herlige vaniljecupcakes med lønnesirupglasur og toppet med karameliserte chilinøtter.


Ingredienser:

    • 2 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer eplesidereddik
    • 0,75 desiliter rapsolje
    • 2 desiliter sukker
    • 1 teskje vaniljeekstrakt
    • 3,5 desiliter hvetemel
    • 0,5 teskje salt
    • 0,25 teskje natron
    • 0,25 teskje bakepulver

Chilinøtter:

    • 1 spiseskje chilisaus
    • 2 spiseskjeer lønnesirup
    • 1 spiseskje olje
    • 1 teskje salt
    • 4 desiliter rå nøtter

Glasur:

    • 200 gram vegansk margarin
    • 2 spiseskjeer lønnesirup
    • 4-5 desiliter melis

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå fem minutter slik at det tykner litt.

Visp inn olje og sukker, deretter vaniljeekstrakt.

Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Fordel røren i formene og bak i 15-20 minutter. Avkjøl kakene, men la ovnen stå på videre.

Chilinøtter:

Kle et stekebrett med bakepapir. Rør sammen alle ingrediensene i en bolle. Fordel de utover stekebrettet.

Bak i cirka 20 minutter. Vend litt på nøttene underveis.

Ha ut brettet og avkjøl nøttene litt. Kjør de deretter til grove biter i en food processor.

Glasur og montering:

Kjør margarin og lønnesirup glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

Ha over i en sprøytepose med stor åpning.

Fordel godt med glasur på hver enkel cupcake, topp med knuste chilinøtter.

Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *