

Falafelpizza
Hjemmelaget pizza med en nydelig urtesaus og kjempegode falafler – du savner ikke ost et sekund på denne her.
Ingredienser:
- 1 porsjon pizzadeig
- 15-20 falafler
- 1 desiliter cashewnøtter
- 2 hvitløksfedd
- Noen kvaster persille
- 3 spiseskjeer næringsgjær
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1,5 desiliter usøtet plantemelk
- 0,5 sitron
- Salt og pepper
- Litt olje til utbaking
- Spinat
Framgangsmåte:
Lag pizzadeig og falafler angitt i oppskriftene lenket, eller bruk dine egne favorittoppskrifter.
Bløtlegg nøttene i vann et par timer. Sil av vannet.
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Ha nøtter, hvitløk, persille, næringsgjær, maisstivelse og plantemelk i en food processor eller blender. Press i sitronsaften. Kjør det hele jevnt. Smak til med salt og pepper.
Ha over i en gryte og kok opp. Visp godt og kok til det tykner. Dette går fort. Ta gryten av platen.
Ha olje på stekebrettet og litt på fingrene. Velt deigen over og bruk hendene til å trykke den godt ut så den blir flat og jevn. Fordel urtesausen over. Topp med falafler og spinat.
Stek i 10-15 minutter til pizzaen er gyllen og fin.
Server!