Søtpotetcupcakes

Lunt krydra cupcakes med søtpotet, valnøtter og rosiner.

Ingredienser:

    • 2 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer eplesidereddik
    • 0,75 desiliter rapsolje
    • 2 desiliter sukker
    • 1 teskje vaniljeekstrakt
    • 3 ,5 desiliter hvetemel
    • 0,5 teskje salt
    • 0,5 teskje kanel
    • 0,5 teskje kardemomme
    • 0,5 teskje malt muskat
    • 0,5 teskje malt nellik
    • 0,5 teskje malt ingefær
    • 0,25 teskje natron
    • 0,25 teskje bakepulver
    • 100 gram søtpotet
    • 3 spiseskjeer valnøtter
    • 3 spiseskjeer rosiner

Kremostglasur:

    • 200 gram vegansk margarin
    • 100 gram vegansk kremost
    • 4 desiliter melis
    • 0,5 sitron

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå fem minutter slik at det tykner litt.

Visp inn olje og sukker, deretter vaniljeekstrakt.

Ha i hvetemel, salt, kanel, kardemomme, muskat, nellik, ingefær, natron og bakepulver og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Riv søtpotet, grovhakk valnøtter. Vend inn i røren sammen med rosinene.

Fordel røren i formene og bak i 15-20 minutter. Avkjøl kakene.

Kremostglasur og montering:

Kjør margarin, kremost og melis jevnt i en food processor. Blir det for tyntflytende har du i mer melis. Press i saft fra sitronen og kjør til du har en jevn og smørbar glasur.

Ha glasuren over i en sprøytpose med stor tupp.

Fordel godt med glasur utover kakene.

Topp eventuelt med litt vegansk kakepynt.

Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *