Dobbel caffe mocca-cupcakes

Moccacupcakes med kaffekrem og sjokoladeglasur.


Ingredienser:

    • 2 desiliter soyamelk
    • 1 spiseskje eplesidereddik
    • 2 spiseskjeer espresso eller annen sterk kaffe
    • 0,75 desiliter nøytral olje
    • 2 desiliter sukker
    • 1 teskje vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
    • 3 desiliter hvetemel
    • 0,5 desiliter kakaopulver
    • Litt salt
    • 0,25 teskje natro
    • 0,25 teskje bakepulver

Kaffekrem:

    • 1 pakke vispbar havrekrem
    • 2 spiseskjeer melis
    • 2 spiseskjeer espresso eller annen sterk kaffe

Sjokoladeglasur:

    • 200 gram vegansk sjokolade
    • 100 gram vegansk margarin
    • 2-3 desiliter melis
    • Eventuelt litt salt

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn espresspo, olje, sukker og vaniljeekstrakt.

Ha i hvetemel, kakaopulver, salt, natron og bakepulver og visp det hele sammen raskt og kraftig.

Fordel røren utover i formene. Stek i 15-18 minutter.

Avkjøl før pynting.

Kaffekrem:

Visp sammen alle ingrediensene. Avkjøl slik at det setter seg litt. Ha over i en sprøytepose.

Glasur og montering:

Smelt sjokoladen med espressoen i vannbad.

Visp margarin og melis luftig.

Hell i sjokoladen mens du visper videre. Ha over i en bolle og sett glasuren i kjøleskapet. Smak eventuelt til med litt salt.

Når kakene og glasuren er avkjølt har du glasuren over på en sprøytepose med stor tupp.

Lag et hull i toppen av hver kake. Fyll på med kaffekrem.

Fordel sjokoladeglasuren utover kakene.

Server ? eller oppbevar i kjøleskap fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *