Myke horn

Herlige til helgefrokosten! Lag dobbel porsjon og frys ned om du har plass.

Ingredienser:

    • 3 desiliter soyamelk
    • 25 gram fersk gjær eller en halv pose tørrgjær
    • 2 spiseskjeer sukker
    • 500 gram hvetemel + ekstra til utbaking
    • 2 teskjeer salt
    • 4 spiseskjeer vegansk margarin
    • Vann
    • Valmuefrø

Framgangsmåte:

Varm opp soyamelken til den er fingervarm. Hell den over i en bolle og ha i gjær og sukker. La det stå noen minutter til du ser at gjæren begynner å reagere med væsken.

Ha i mel og salt og elt godt. Bruk eltemaskin om du har. Ha i en og en spiseskje av margarinen og jobb den helt inn i deigen.

Dekk bakebollen med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving i 30-60 minutter. Deigen skal doble i størrelse.

Ha deigen over på melet bakebord og elt den sammen. Kle to stekebrett med bakepapir eller aluminiumsfolie som smøres inn med olje.

Del deigen i to like store emner. Kjevle de ut til en stor runding, 0,5-1 centimeter tykkelse. Skjær hver runding i åtte like store deler.

Pensle med litt vann langs kanten ytterst samt i den spisseste enden. Rull stykkene sammen, start i den bredeste enden.

Dynk et rent kjøkkenhåndkle i vann og fyll en skål med valmuefrø. Legg hornene på kjøkkenhåndkleet slik at de trekker til seg vann.

Dynk de deretter i valmuefrø.

Fordel utover på stekebrettene.

Dekk hornene til med plastfolie eller kjøkkenhåndklær og sett til etterheving i 30-45 minutter.

Forvarm stekeovnen til 220 grader.

Stek hornene i 10-12 minutter til de er gylne og fine.

Avkjøl på rist. Hornene er gode både kalde og lune.

7 Comments

  1. Hei. Syns råvareleksikonet ditt er så bra. Men det er desse lekre, mjuke horna som kjem opp når ein trykker på “tofu”. Kan den eigentlege lenka ordnast?

    1. Mari Hult

      Aiaiai. Takk for tilbakemeldingen! Skal fikse asap!

  2. Disse var myke og deilige, helt perfekte

    1. ^ Hjerte-emojien ville ikke vise seg :>

      1. Mari Hult

        Haha I know, teite kommentarfelt. Men glad du likte hornene! <3

  3. Hvis man ikke har tilgang på vegansk margaring (bor i Brasil), hvilke alternativer anbefaler du? Solsikkeolje for eksempel? Vil det da bli tilsvarende ss med olje eller endres dette fra margarin til olje?? Tusen takk for hjelpen 🙂

    1. Mari Hult

      Åh, jeg kan ikke dette helt… Men tenk mengden smeltet margarin = mengden olje. Her smeltes den jo ikke, for da blir konsistensen enda bedre (har litt med fordelingen i deigen og volumet å gjøre), men prøv med 2 ss og se hvordan det går!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *