

Mangochutney med nigellafrø
Suverent til indisk mat.
Dette er rett og slett en skikkelig god mangochutney! Synes du det blir for mange ingredienser så har vi en litt mer lettvint variant her.
Nigellafrøene, frø av nigella sativa, er også kjent som Kalonji, svart spisskummen eller løkfrø. Du finner de i internasjonale dagligvarebutikker i krydderhyllen. Disse er også kjempegode å bruke som topp på brød.
Ingredienser:
- 2 mangoer
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 3 centimeter ingefær
- 1 rød chili
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 1 teskje korianderfrø
- 0,5 teskje spisskummen
- 0,5 teskje gurkemeie
- 0,5 teskje kardemomme
- 0,5 teskje nellik
- 0,5 teskje kanel
- 2 teskjeer nigellafrø
- 2 spiseskjeer sukker
- 3 spiseskjeer eplesidereddik
- Eventuelt litt salt
Framgangsmåte:
Skrell mangoen og skjær fruktkjøttet i terninger.
Rens og finhakk hvitløk og ingefær.
Skjær chili i ringer.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk, ingefær og chili og surr i et lite minutt. Tilsett korianderfrø, spisskummen, gurkemeie, kardemomme, nellik og kanel og surr et par minutter til.
Ha i mangobiter, nigellafrø, sukker og eplesidereddik og la det hele koke opp. La det småkoke under lokk til mangoen er oppløst, dette tar cirka en time. Smak til med salt.
Server varmt eller lunt, eventuelt oppbevar i kjøleskap i lukket glass.
