veganske burgerbrød oppskrift

Hjemmelagde burgerbrød

Kjempegode burgerbrød som tåler både burger, ketchup og salat uten å miste fasongen.

Ingredienser:

    • 2,5 desiliter soyamelk
    • 1 desiliter vann
    • 1 spiseskje sukker
    • 1 teskje salt
    • 1 spiseskje tørrgjær
    • 500 gram hvetemel + ekstra til utbaking
    • 50 gram vegansk margarin
    • Litt vann til pensling
    • Sesamfrø

Framgangsmåte:

Varm opp melk og vann til fingertemperatur. Rør sammen melk, vann, sukker, salt og tørrgjær i en bolle. Ha i hvetemel og elt det godt sammen. Har du kjøkkenmaskin med eltekrok er det best å bruke den. Tilsett margarinen litt etter litt og elt til deigen slipper bollen. Dekk bollen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving i 30-60 minutter.

Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha deigen på melet underlag og elte den raskt sammen. Kjevle den ut til den er 2-3 centimeter tykk og press ut burgerbrød med en ring på cirka 6-8 centimeter i diameter. Eventuelt litt større om du vil ha store burgerbrød.

Fordel emnene på stekebrettene. Pensle med vann og dryss sesamfrø over.

Dekk til brettene med rene kjøkkenhåndklær eller plastfolie og etterhev i 30-45 minutter.

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Stek brødene i 10-12 minutter, de skal bli gylne og fine på toppen. Avkjøl på rist.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *