

Vegansk aioli
Kjempegod hvitløksmajones på en-to-tre!
Ingredienser:
- 2 hvitløksfedd
- 1 desiliter soyamelk
- 1 spiseskje dijonsennep
- 0,5 sitron
- 3 desiliter solsikkeolje eller olivenolje
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Riv eller finhakk hvitløksfeddene. Bland de i en bolle med soyamelk, dijonsennep og saften fra sitronen.
Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle. Etterhvert vil aiolien tykne.
Smak til med salt og pepper og server!
Aiolien holder seg godt i et par dager i lukket beholder i kjøleskapet.

Advert
Advert
Den var veldig god på smak, men jeg fikk ikke den litt tjukke konsistensen. Den ble veldig flytende. Kanskje jeg stavmikset den for lenge?
Ikke godt å¨si! Den blir tykkere desto mer olje du har i i alle fall 🙂
Oki.skal prøve det neste gang, takk for at du alltid svarer og denne supre bloggen! Elsker boken din og forresten!
Hei, går det an å bruke noe annet enn soyamelk? Havremelk eller bare vann for eksempel??
Ikke i denne dessverre :/ Blir ikke bra uten soyamelk.
Nam, den var god Men brukte 1 dl kikertevann i stede for soyamelk. Funket supert.
Oh, takk for tips 🙂