Vegansk aioli

Kjempegod hvitløksmajones på en-to-tre!

Ingredienser:

  • 2 hvitløksfedd
  • 1 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje dijonsennep
  • 0,5 sitron
  • 3 desiliter solsikkeolje eller olivenolje
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Riv eller finhakk hvitløksfeddene. Bland de i en bolle med soyamelk, dijonsennep og saften fra sitronen.

Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle. Etterhvert vil aiolien tykne.

Smak til med salt og pepper og server!

Aiolien holder seg godt i et par dager i lukket beholder i kjøleskapet.

7 Comments

  1. Hilde Fly

    Den var veldig god på smak, men jeg fikk ikke den litt tjukke konsistensen. Den ble veldig flytende. Kanskje jeg stavmikset den for lenge?

    1. Mari Hult

      Ikke godt å¨si! Den blir tykkere desto mer olje du har i i alle fall 🙂

      1. Hilde Fly

        Oki.skal prøve det neste gang, takk for at du alltid svarer og denne supre bloggen! Elsker boken din og forresten!

  2. Lollipop

    Hei, går det an å bruke noe annet enn soyamelk? Havremelk eller bare vann for eksempel??

    1. Mari Hult

      Ikke i denne dessverre :/ Blir ikke bra uten soyamelk.

  3. Nam, den var god Men brukte 1 dl kikertevann i stede for soyamelk. Funket supert.

    1. Mari Hult

      Oh, takk for tips 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *