

Luksus tiramisucupcakes
Herlige vaniljecupcakes med kaffe og en nydelig krem.
Ingredienser:
-
- 2 desiliter soyamelk
-
- 2 teskjeer eplesidereddik
-
- 0,75 desiliter rapsolje
-
- 2 desiliter sukker
-
- 1 teskje vaniljeekstrakt
-
- 3 ,5 desiliter hvetemel
-
- 0,5 teskje salt
-
- 0,25 teskje natron
-
- 0,25 teskje bakepulver
Glasur og pynt
-
- 1 boks kokosmelk
-
- 100 gram vegansk margarin
-
- 100 gram vegansk kremost
-
- 4 desiliter melis
-
- 2 spiseskjeer espresso eller annen sterk kaffe
-
- 1 spiseskje kakaopulver
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå fem minutter slik at det tykner litt.
Visp inn olje og sukker, deretter vaniljeekstrakt.
Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver og visp det hele raskt og kraftig sammen.
Fordel røren i formene og bak i 15-20 minutter. Avkjøl kakene.
Glasur og montering:
La kokosmelken stå i kjøleskapet i et par timer før du lager glasuren.
Ha det harde topplaget av kokosmelken over i en bolle. Tilsett margarin, kremost og melis og visp det til du har en helt jevn glasur. Sett kaldt en liten stund (glasuren stivner litt da).
Hell deretter over på en sprøytepose med stor tupp.
Pass på at kakene er helt avkjølte før du begynner å pynte.Bruk en skarp kniv eller en teskje til å lage et lite hull i toppen av hver kake. Det trenger ikke være større enn maks en centimeter i diameter.Bruk en teskje, og hell litt espresso over i hver kake. Du trenger ikke mange dråpene.
Fordel glasuren utover kakene, sikt litt kakaopulver på toppen. Server – eventuelt oppbevar kaldt fram til servering.