vegansk sjokolademousse med kokosmelk

Superenkel sjokolademousse

Glem eggehviter, piska kremfløte, havrekrem og silketofu – den beste sjokolademoussen trenger kun to ingredienser!


Kokosmelk er hemmeligheten! “Full fat”-kokosmelk settes i kjøleskapet slik at den skiller seg, det store fettlaget øverst vispes stivt og blandes med sjokolade –og voila!Luftig og kjempegod sjokolademousse.

Såklart kan du ha i flere smaker om du vil, for eksempel kan jeg anbefale en spiseskje peanøttsmør og litt lønnesirup, eventuelt litt ekstra søtning.

Denne desserten er veldig mektig, så du trenger ikke så mye sjokolademousse per person.

Ingredienser til fire porsjoner:

    • 2 bokser kokosmelk (ikke lettversjonen)
    • 200 gram vegansk sjokolade (Odense og Coop har melkefrie varianter)
    • Eventuelt peanøttsmør, sukker, lønnesirup og andre smakstilsetninger
    • Eventuelt kakaonibs, peanøtter og kokosflak til pynt

Framgangsmåte:

Ha kokosmelken i kjøleskapet i noen timer før du skal lage sjokolademoussen.

Smelt sjokoladen i vannbad.

Åpne kokosmelkboksene. Bruk en spiseskje og grav ut det harde laget som har lagt seg øverst i boksen. Ha over i en bolle. Pisk det mykt med stavmikser.

Hell i den smelta sjokoladen. Visp det hele videre til det begynner å bli stivt. Ha over i en bolle og sett i kjøleskapet.

Etter en halvtime er sjokolademoussen stivna og klar til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *