Grønnkålchips med karri

Herlig som appetittvekker eller som tilbehør til indisk mat.

Chips, grønnkål og karri er nok tre ord som ikke alltid går hånd i hånd, men jeg lover – dette er en god variant! Bare si fra til gjestene dine hva det er de skal spise, slik at de ikke forventer noe helt annerledes både av smak og konsistens! Disse knaser nemlig som potetgull, og smaker herlig av karri.

Ingredienser til en stor skål chips:

  • 1 kvast grønnkål (eller en av de “vanlige” pakkene de selger i godt assorterte dagligvarebutikker)
  • 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2 teskjeer karripulver
  • Litt salt

Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Riv stilkene av grønnkålen, og del bladene i mindre biter. Ha dem i en bolle.

Rør sammen olje, karripulver og salt. Vend det inn i grønnkålen slik at alt dekkes av et veldig tynt lag olje.

Fordel grønnkålbladene utover stekebrettene, og stek i cirka ti minutter. Er ikke chipsen sprø, så vender du litt på bladene og steker videre i fem minutter.

Server varme, lunkne eller kalde.

Tips:Grønnkålchips kan også dehydreres. Dette tar 6-7 timer.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *