Ukemeny: Uke 33, 2014

Ukemenyfor studentbudsjett og hybelkjøkken.

STUDENTMAT: Curry fra Nepal, hjemmelaget aspargessuppe og lettvint pasta med chili står på menyen i uken som kommer.
STUDENTMAT: Curry fra Nepal, hjemmelaget aspargessuppe og lettvint pasta med chili står på menyen i uken som kommer.

Mandag: Biryani

Middag i en gryte! Ris kokes sammen med grønnsaker og indisk krydder. Lettvint, raskt og billig.

BIRYANI: Grønnsaker og ris stekes i godt krydder, og kokes deretter sammen til det blir en nydelig middagsrett.
BIRYANI: Grønnsaker og ris stekes i godt krydder, og kokes deretter sammen til det blir en nydelig middagsrett.

Tirsdag: Spaghetti al pesto

Her trenger vi en gryte og en food processor/stavmikser/blender, eventuelt en god kniv og god tid. Ingredienslisten er kort og billig, men retten er skikkelig god likevel.

SPAGHETTI: Pesto av mandler og basilikum vendes inn i nykokt pasta.
SPAGHETTI: Pesto av mandler og basilikum vendes inn i nykokt pasta.

Onsdag: Kikertgryte med kokosmelk og røde linser

Ok, denne retten krever en del ingredienser. Men mesteparten er krydder og belgfrukter du burde ha i skapet uansett. Gryten kan lages i nettopp en gryte, har du en ekstra kokeplate anbefaler jeg litt ris til.

KIKERTGRYTE: Kikerter, linser, koriander, kokosmelk, tomater og gulrot er bare noen få av ingrediensene i denne gryteretten.
KIKERTGRYTE: Kikerter, linser, koriander, kokosmelk, tomater og gulrot er bare noen få av ingrediensene i denne gryteretten.

Torsdag: Aspargessuppe

hjemmelaget suppe er veldig mye bedre enn pulvervarianten, det er heller ikke dyrt og tar ikke lang tid å lage. Denne oppskriften krever en food processor, stavmikser eller blender, men det er strengt tatt ikke nødvendig. En kokeplate er alt som skal til.

ASPARGESSUPPE: Nydelig som den er, eventuelt servert med litt godt brød.
ASPARGESSUPPE: Nydelig som den er, eventuelt servert med litt godt brød.

Fredag: Curry fra Nepal

Lettvint linsestuing som du lager i én gryte. Godt med litt ris eller quinoa til.

LINSESTUING: Røde linser trenger ikke bløtlegging, og koketiden er godt under en halvtime.
LINSESTUING: Røde linser trenger ikke bløtlegging, og koketiden er godt under en halvtime.

Lørdag: Auberginekaker

Kjempegode med chilisaus.

AUBERGINEBURGERE: Aubergine, ris, kikertmel og masse gode smaker finner vi i disse kakene.
AUBERGINEBURGERE: Aubergine, ris, kikertmel og masse gode smaker finner vi i disse kakene.

Søndag:Spaghetti aglio e olio

Utrolig lettvint pastarett, denne lager du på ti minutter og med kun en gryte.

SPAGETTI: Denne pastaretten lager du på ti minutter, og den smaker aldeles utmerket.
SPAGETTI: Denne pastaretten lager du på ti minutter, og den smaker aldeles utmerket.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *