Nudelsalat med sesamfrø

Lettvint nudelsalat med vårløk og gulrot.

Denne salaten smaker kjempegodt til grillmat! Den inneholder ikke så mange ingredienser, og du lager den på et kvarter. Salaten er like god varm som kald. Jeg har også hørt rykter om at den smaker bra dagen derpå etter å ha stått på kjøkkenbenken hele natten.

Ingredienser:

    • 200 gram nudler
    • Vann til koking
    • 4 vårløk
    • 2 gulrøtter
    • 2 spiseskjeer soyasaus
    • 1 spiseskje ristet sesamolje
    • 1 teskje eddik
    • Litt salt
    • Litt sukker
    • 2 spiseskjeer olje til steking
    • Sesamfrø

Framgangsmåte:

Kok nudlene i vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hell på kaldt vann slik at nudlene kjøles ned (så kokeprosessen stopper).

Skjær vårløk i lange staver, skrell gulrøttene og skjær de likt.

Rør sammen soyasaus, sesamolje, eddik, salt og sukker.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i vårløk og gulrøtter, surr de til de mykner litt. Ha i nudlene, vend de sammen med grønnsakene slik at det ikke bare blir en klump med nudler. Stek i et par minutter til.

Hell på sausen. Vend det hele sammen slik at alt blir dekket av saus (så langt det er mulig). Hell på sesamfrø og ta platen av varmen.

Server med en gang, eventuelt dekk til nudelsalaten med plastikk og oppbevar kaldt fram til servering.

2 Comments

  1. Hvordan rister du sesamolje ??

    1. Mari Hult

      Det er olje av sesamfrø som er ristet. Når jeg tenker meg om tror jeg at all sesamolje er laget på rista frø, så trenger kanskje ikke spesifiseres 🙂

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *