

Polenta med nøtteskorpe
Nydelig grillmat – både som tilbehør og i hovedrollen.
Polenta – grovkornet maismel som kokes, smakes til og formes (eventuelt fersk maisgrøt) – gjør seg veldig bra på grillen. Her har vi en liten variant med den sprø skorpen, som gir retten både tekstur og ekstra smak.
Du kan lett gjøre klar polentaen dagen før grilling, du kan også lett steke den på panne istedenfor grill. Alle vinner?
Ingredienser:
-
- 1 liter vann med økologisk buljongpulver
-
- 2 spiseskjeer næringsgjær (kan sløyfes)
-
- 1 spiseskje provencekrydder (eller lag din egen kombinasjon av oregano, timian, rosmarin og basilikum)
-
- Eventuelt litt salt
-
- 4 desiliter polenta
-
- 1 spiseskje vegansk margarin
-
- 0,5 squash
-
- 2 desiliter cashewnøtter
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 220 grader, bruk grillelementer om du har. Kle en springform på 20-24 centimeter i diameter med bakepapir.
Kok opp vann med buljongpulver, næringsgjær og provencekrydder. Smak deg eventuelt til med litt salt. Skru varmen ned slik at det såvidt småputrer.
Hell i litt og litt polenta mens du visper. Heller du for fort eller bruker for høy varme vil det sprute noe voldsomt og du kan brenne deg.
La polentaen småkoke i fem til ti minutter, den skal tykne ganske godt. Rør inn margarinen.
Hell over i springformen.
Riv squashen. Grovhakk nøttene. Bland disse sammen med squash, ha eventuelt i litt ekstra salt. Fordel utover toppen av polentaen.
Sett i ovnen og grill til det begynner å bli gyllent på toppen.
Nå kan du skjære polentaen i skiver og servere den, eventuelt sette skivene på grillen for en ekstra finish. Etter å ha blitt stekt i ovnen holder den seg lett en dag i kjøleskap, slik at du kan ta den fram og steke opp stykkene enten på grill eller i stekepanne.
hvor mye buljong har du til en liter vann? dette må prøves, takk for oppskrift
En terning/spiseskje per 5 dl vann 🙂 Håper du liker!