veganske falafelburgere oppskrift

Falafelburgere

Kjempegode på grillen!

Falafel er utrolig godt, og med en liten variasjon i oppskriften passer det bra som burgere. Disse tåler mye forskjellig tilbehør, jeg anbefaler blant annet vegansk potetsalat, gresk dressing og hjemmelagde burgerbrød.

Disse burgerne forsteker vi i ovn, for deretter å steke på grillen. Da holder de fasongen mye bedre, i tillegg er det lett å ta til side noen om du vil fryse ned til neste gang.

Ingredienser:

    • 4 desiliter tørka kikerter
    • 2 sjalottløk
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 0,5 rød chili
    • Noen kvaster persille
    • Noren kvaster koriander
    • 2 teskjeer spisskummen
    • Salt og pepper
    • 3-4 spiseskjeer kikertmel og/eller hvetemel

Framgangsmåte:

Bløtlegg kikertene over natten eller i minst 6 timer. Sil av vannet og skyll kikertene.

Ha de i en gryte med vann og litt salt og la det koke opp. La kikertene småkoke under lokk i 20-30 minutter – de skal ikke bli helt gjennomkokte. Sil av vannet og avkjøl kikertene.

Rens sjalottløk, hvitløk og chili og ha de i en food processor med s-blad. Ha i persille, koriander, spisskummen, salt og pepper og kjør til det meste er finhakket.

Ha i kikertene og kjør til de er ganske godt knuste. Ha i mel litt etter litt til deigen fester seg litt.

Ha over i en bakebolle og elt deigen til den er klebrig og ganske fast, slik at det går an å forme burgere av den.

Dekk til med plastfolie og sett kaldt i minst en halvtime (deigen står fint til neste dag om du vil være ute i god tid med forberedelsene).

Dersom du vil steke burgerne i pannen så er det bare å forme burgere av deigen og steke de i litt olje på medium/høy varme, 4-5 minutter på hver side.

Vil du ha burgerne på grillen så er det forsteking i ovn som gjelder.

Forvarm stekeovnen til 180 grader, kle et stekebrett med bakepapir. Form burgere av deigen, bruk gjerne en ring for å få de like store. Her har jeg brukt en med diameter på cirka 8 centimeter.

Fordel burgerne utover stekebrettet, forstek i 10 minutter slik at burgerne blir litt faste.

Nå kan de fryses, settes i kjøleskapet eller grilles – noen minutter på hver side er alt som skal til.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *