veganske falafelburgere oppskrift

Falafelburgere

Kjempegode på grillen!

Falafel er utrolig godt, og med en liten variasjon i oppskriften passer det bra som burgere. Disse tåler mye forskjellig tilbehør, jeg anbefaler blant annet vegansk potetsalat, gresk dressing og hjemmelagde burgerbrød.

Disse burgerne forsteker vi i ovn, for deretter å steke på grillen. Da holder de fasongen mye bedre, i tillegg er det lett å ta til side noen om du vil fryse ned til neste gang.

Falafelburgere2

Ingredienser:

    • 4 desiliter tørka kikerter
      • 2 sjalottløk
        • 1 kinesisk hvitløk
          • 0,5 rød chili
            • Noen kvaster persille
              • Noren kvaster koriander
                • 2 teskjeer spisskummen
                  • Salt og pepper
                    • 3-4 spiseskjeer kikertmel og/eller hvetemel

                    Framgangsmåte:

                    Bløtlegg kikertene over natten eller i minst 6 timer. Sil av vannet og skyll kikertene.

                    Ha de i en gryte med vann og litt salt og la det koke opp. La kikertene småkoke under lokk i 20-30 minutter – de skal ikke bli helt gjennomkokte. Sil av vannet og avkjøl kikertene.

                    Rens sjalottløk, hvitløk og chili og ha de i en food processor med s-blad. Ha i persille, koriander, spisskummen, salt og pepper og kjør til det meste er finhakket.

                    Ha i kikertene og kjør til de er ganske godt knuste. Ha i mel litt etter litt til deigen fester seg litt.

                    Ha over i en bakebolle og elt deigen til den er klebrig og ganske fast, slik at det går an å forme burgere av den.

                    Dekk til med plastfolie og sett kaldt i minst en halvtime (deigen står fint til neste dag om du vil være ute i god tid med forberedelsene).

                    Dersom du vil steke burgerne i pannen så er det bare å forme burgere av deigen og steke de i litt olje på medium/høy varme, 4-5 minutter på hver side.

                    Vil du ha burgerne på grillen så er det forsteking i ovn som gjelder.

                    Forvarm stekeovnen til 180 grader, kle et stekebrett med bakepapir. Form burgere av deigen, bruk gjerne en ring for å få de like store. Her har jeg brukt en med diameter på cirka 8 centimeter.

                    Fordel burgerne utover stekebrettet, forstek i 10 minutter slik at burgerne blir litt faste.

                    Falafelburgere1

                    Nå kan de fryses, settes i kjøleskapet eller grilles – noen minutter på hver side er alt som skal til.

                    Falafelburgere3

                    FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE BURGERE FINNER DU HER.

                    Write a comment

                    Your email address will not be published. Required fields are marked *