Harissa

Smakfull chilisaus fra Tunisia.

HARISSA: Hjemmelaget chilisaus.
HARISSA: Hjemmelaget chilisaus.

Denne chilisausen kan du servere som tilbehør til for eksempel burgere, eller du kan bruke den når du lager mat fra Tunisia, Marokko og andre land der chili brukes mye.

Den holder seg fint i kjøleskap dersom du heller litt olje over den og oppbevarer det i lukket glass.

Ingredienser:

  • 12-16 tørka røde chilier (for eksempel new Mexico eller guaijillo)
  • 1 teskje korianderfrø
  • 1 teskje karvefrø
  • 1 teskje spisskummen
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • Litt salt
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 0,5 sitron

Framgangsmåte:

Bløtlegg chiliene i godt med vann.

Varm opp en tørr stekepanne. Ha i korianderfrø, karve og spisskummen og rist det i noen minutter. Ha blandingen over i en food processor og kjør til det er pulverisert.

Press vannet av chiliene og ha de i. Ha også i hvitløk, salt, olivenolje og saft fra sitronen. Kjør til du har en jevn røre.

Server med en gang eller oppbevar i kjøleskap i tett glass. Hell litt olivenolje på toppen så holder harissaen seg frisk lenger.

Harissa1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *