Couscous med marokkanske smaker

Nydelig couscoussalat med gulrot, vårløk og granateple.


Denne couscousretten serveres best kald, og kan faktisk fint gjøres klar dagen før servering. Den passer til alt av grillmat, og er veldig god til falafel.

Ingredienser:

    • 5 desiliter vann med økologisk grønnsaksbuljongpulver
    • 1 desiliter olivenolje
    • 4 desiliter couscous
    • 2 gulrøtter
    • 4 vårløk
    • 1 granateple
    • Noen kvaster persille
    • 1 spiseskje eplesidereddik
    • 2 spiseskjeer lønnesirup (eller annen søtning)
    • 1 spiseskje karripulver
    • 1 spiseskje gurkemeie
    • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Kok opp vann med grønnsaksbuljongpulver. Ha i to spiseskjeer olivenolje. Når det koker har du i couscous, rører rundt, har på lokk og tar gryten av varmen. La det stå i et kvarter.

Grovriv gulrøtter og skjær vårløk i tynne ringer.

Rens ut kjernene fra granateplet (du kan kaste alt utenom kjernene).

Finhakk persille.

Rør sammen resten av olivenoljen med eplesidereddik, lønnesirup, karriulver og gurkemeie. Smak dressingen til med salt og pepper.

Rør opp couscousen med en gaffel. Bland inn gulrøtter, vårløk, granateplekjerner, persille og dressingen.

Sett kaldt fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *