Kanelknuter

Herlige kanelboller med perlesukker for den ekstra touchen.

Ingredienser til åtte boller:

    • 250 gram hvetemel + ekstra til utbaking
    • 50 gram sukker
    • 0,5 teskje salt
    • 1 teskje malt kardemomme
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 50 gram vegansk margarin
    • 1,8 desiliter soyamelk
    • 25 gram fersk gjær

Fyll:

    • 4 spiseskjeer vegansk margarin
    • Kanel
    • Rørsukker

Pynt:

    • 2 spiseskjeer soyamelk
    • Perlesukker

Framgangsmåte:

Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver.Smuldre margarinen i melblandingen.Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og tilsett melblandingen.

Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.

Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.

Ha deigen på bakebordet og elt den sammen.

Fyll:

Rør sammen margarin, kanel og sukker.

Montering og pynt:

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, cirka 15*30 centimeter.

Smør på margarinblandingen.

Brett den ene delen inn mot midten.

Brett den andre delen over slik at de dekker hverandre.

Skjær deigen i skiver på tvers.

Strekk bitene litt.

Hold fast den ene enden og rull den andre enden slik at deigen tvinner seg, rull den mot deg.

Lag en knute av deigen. Du holder i den ene enden, tvinner deigen to ganger rundt tre fingre og trekker enden gjennom sammen med de tre fingrene. Komplisert? Sjekk ut denne videoen fra min gode venn Yngve Ekern:

Fordel knutene utover stekebrettet.

Sett knutene på stekeplaten og la de heve under plast eller et kjøkkenhåndkle på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.

Pensle med soyamelk, dryss perlesukkeret over.

Stek knutene midt i ovnen i ca 10 minutter.

Avkjøl på rist. Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *