

Rå sjokoladeflak
Sunnere sjokolade full av god næring.
Å kutte ut sjokolade som et ledd av et nytt og bedre liv har vist seg å være vanskeligere enn forventet. Heldigvis er ikke all sjokolade usunn, her har jeg funnet en kjempelettvint rå variant på bloggen til Elin Larsen.
Ulempen med denne oppskriften er at på grunn av kokosoljen så smelter sjokoladen i romtemperatur, men det løser jeg enkelt og greit med å oppbevare den i kjøleskapet fram til rett før den skal spises. Easy peasy.
Ingredienser:
-
- 0,5 desiliter rå kokosolje
-
- 4-5 spiseskjeer rått kakaopulver
-
- 5-6 spiseskjeer agavesirup
-
- Litt havsalt
-
- 0,5 vaniljestang (kan sløyfes)
-
- Mandler, kakaonibs, gojibær etc til pynt
Framgangsmåte:
Kle en form på cirka 10*20 centimeter med bakepapir (størrelse og fasong er ikke så veldig viktig her).
Visp sammen kokosolje, kakaopulver og agavesirup i en bolle. Smak deg til med agavesirup og havsalt.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut innholdet, ha det i sjokoladeblandingen.
Hell det hele over i formen. Topp med mandler, kakaonibs og gojibær, eller andre råvarer du liker.
Sett kaldt til sjokoladen stivner. Skjær den i mindre biter og oppbevar i kjøleskap.