Oreofudge

Ny-y-y-delig snop med oreokjeks, hvit sjokolade og kremost.

Dette er en slags oreocupcakeglasur i fast form. Det er en smakfull kaloribombe, men servert i små biter (fudgen er mektig) så blir det ikke gale i det hele tatt.

Får du ikke tak i vegansk hvit sjokolade så kan du lett bytte den med mørk.

Oreokjeks (vanlige) er veganske, men jeg tror de inneholder palmeolje. Kikkert du i allergiseksjonen i godt assorterte dagligvarebutikker har de ofte palmeoljefrie, du kan også lage de selv etter denne oppskriften fra Veganerliv.

Ingredienser:

    • 10 oreokjeks
    • 100 gram vegansk kremost naturell
    • 1 teskje vaniljeekstrakt
    • 2-3 desiliter melis

Framgangsmåte:

Kle en liten form (ca 10*10 centimeter) med bakepapir. Smelt sjokoladen i vannbad.

Kjør oreokjeksen i food processor eller blender til du har ganske små biter (trenger ikke pulverisere den). Ha over i en bolle.

Ha smeltet sjokolade, kremost, vaniljeekstrakt og melis over i food processoren/blenderen og kjør til det er jevnt. Ha over i bollen med kjeksbitene og rør det hele sammen. Fordel utover i formen, glatt ut overflaten med en slikkepott.

Sett i kjøleskap til det stivner, dette tar et par timer.

Skjær opp i biter og server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *